Eurovision 2023 – Α’ Ημιτελικός – Τα μεγάλα φαβορί που πέρασαν στον τελικό

Δέκα χώρες πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Τσεχία, Φινλανδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, συνεχίζουν το ταξίδι τους και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε λίγες ημέρες.

Στον αποψινό ημιτελικό, την αρένα ξεσήκωσε η Loreen με το τραγούδι «Tattoo», η οποία μάλιστα απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Twitter.

Το ίδιο όμως έκανε η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha». Πρόκειται για τα δύο μεγάλα φαβορί που για πολλούς θα κονταροχτυπηθούν και για την πρωτιά στον τελικό.

Οι αλλαγές στην ψηφοφορία

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον μεγάλο τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τον Β’ Ημιτελικό

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση του Β’ Ημιτελικού (Πέμπτη 11/5) με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις