Oι 15 εφαρμογές για smartphones που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας

Oι 15 εφαρμογές για smartphones που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας Το 2008 αποτέλεσε έτος ορόσημο για την ιστορία των κινητών τηλεφώνων και των smartphones,

καθώς ήταν η χρονιά που μετέτρεψε τα κινητά μας, τα smartphones, σε απαραίτητο είδος της καθημερινότητας μας και για πολλούς προέκταση του εαυτού τους!

Ήταν η χρονιά που η Apple σύστησε στο κοινό το App Store που ερχόταν μαζί με το iPhone 3G και το λειτουργικό iPhone OS 2.0. Η Apple προκάλεσε πραγματική επανάσταση καθώς όχι μόνο έκανε ζήτημα δευτερολέπτων το να κατεβάσεις μια εφαρμογή στο κινητό σου, αλλά μέσω του App Store επέτρεψε εφαρμογές τρίτων να είναι διαθέσιμες στους χρήστες.

Η ιδέα του App Store υπήρξε πραγματικά ρηξικέλευθη, ανοίγοντας νέους τεχνολογικούς ορίζοντες, και γρήγορα ακολούθησε το Android app που αργότερα μετασχηματίστηκε στο Google Play. Η ανάπτυξη που γνώρισαν τα apps για smartphones δεν έχει προηγούμενο και είναι χαρακτηριστικό ότι από περίπου 2.300 εφαρμογές που ήταν διαθέσιμες μέσω του Google Play, σήμερα διατίθενταιπερισσότερες από 3 εκατ. εφαρμογές για κινητά! Μέσω του Apple store διατίθενται σήμερα πάνω από 2 εκατ. εφαρμογές έναντι… 800 που προσφέρονταν όταν ξεκίνησε το 2008!

Σε αυτόν τον «ωκεανό» από εφαρμογές, μπορεί να βρει κανείς τα πάντα από παιχνίδια και βιβλία, μέχρι εφαρμογές γυμναστικής και διατροφής, ενημέρωσης μέχρι και εφαρμογές που βρίσκουν ερωτικούς συντρόφους!

Ωστόσο μέσα από την τεράστια αυτή γκάμα των εκατομμυρίων εφαρμογών για smartphone, υπάρχουν κάποιες, μετρημένες στα δάχτυλα, που ξεχωρίζουν κάνοντας τη μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Εφαρμογές που πραγματικά λύνουν τα χέρια.

Οι 15 καλύτερες εφαρμογές που κυκλοφορούν για τα smartphones:

google-smartphone_iefimerida.jpg
Φώτο: Shutterstock

Google

Η πιο γνωστή εφαρμογή που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε smartphone. Μαζί με το Discover σας βοηθάει να γνωρίζετε για ότι σας ενδιαφέρει, να βρίσκετε γρήγορες απαντήσεις, και να είστε πάντα ενημερωμένοι. Όπως και στον υπολογιστή, όσο περισσότερο την χρησιμοποιείτε τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα που έχετε.

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να αναζητήσετε κοντινά καταστήματα και εστιατόρια όπως επίσης και για να ενημερωθείτε άμεσα για αγώνες που μπορεί να διεξάγονται εκείνη την στιγμή.

Βρείτε ταινίες που παίζονται στο σινεμά και κριτικές, ανακαλύψετε διάφορες φωτογραφίες και βίντεο και διαβάστε κάθε είδηση που σας ενδιαφέρει.

Παράλληλα με το Discover μπορείτε επίσης να ξεκινάτε την ημέρα σας γνωρίζοντας τον καιρό και τις κορυφαίες ειδήσεις που σας απασχολούν, ενώ θα μαθαίνετε αμέσως μόλις ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης κυκλοφορήσει ένα νέο μουσικό άλμπουμ.

Μέσω του iMessage extension, μπορείτε να ανακαλύψετε εστιατόρια, βιντεάκια, και πολλά ακόμα, χωρίς ποτέ να αφήσετε την συζήτηση που είχατε. Το Google extension είναι για τους χρήστες Safari όπου κάνει ακόμα πιο εύκολη την περιήγηση.

Επίσης το Gboard αποτελεί από τους πλέον γρήγορους τρόπους αναζήτησης στο Google με τις υπηρεσίες που προσφέρει να αποδεικνύουν πόσο χρήσιμες είναι για τον καταναλωτή.

1p-password.png

1Password

Θεωρείται η εφαρμογή για τους «ξεχασιάρηδες», καθώς μπορεί να απομνημονεύσει κάθε κωδικό που έχετε και να είναι ασφαλισμένος στην εφαρμογή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να θυμάστε τον κωδικό.

Το 1Password θεωρείται από τους ειδικούς της αγοράς, εύκολο, και ασφαλές, ενώ χαρακτηρίστηκε από την Fast Company ως η καλύτερη εφαρμογή του 2018. Μπορείτε να εγγράφεστε όπου θέλετε και εκείνο θα θυμάται μετά τον κωδικό που έχετε χρησιμοποιήσει. Παράλληλα, μπορεί να σας καθοδηγήσει πως να κάνετε και πιο ασφαλείς τους κωδικούς που ήδη έχετε, ενώ σας ενημερώνει επίσης αν κάποιο σαιτ στο οποίο έχετε βάλει τα στοιχεία σας έχει δεχθεί κυβερνο-επίθεση.

Μπορείτε να οργανώσετε ακόμα και τα στοιχεία των πιστωτικών σας καρτών, τραπεζικών λογαριασμών, αλλά επίσης και για το δίπλωμα οδήγησης σας, το διαβατήριο όπως επίσης και διευθύνσεις.

Επίσης δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μην πέσουν τα στοιχεία σας σε λάθος χέρια, σε περίπτωση που χάσετε το smartphone. Εκτός του κωδικού που μπορείτε να έχετε για να παραμένει κλειδωμένη η εφαρμογή, μπορείτε να προσθέσετε και την αναγνώριση προσώπου (Face ID) ώστε να ξεκλειδώνει μόνο σε εσάς.

google-maps.jpg

Google Maps

Από τις πλέον διάσημες εφαρμογές καθώς το χρησιμοποιούν όλοι για να μπορέσουν να μετακινηθούν στη πόλη. Η αξιοπιστία του, αποτελεί θέμα συζήτησης καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του. Με περισσότερες από 220 χώρες που περιλαμβάνουν εκατομμύρια δρόμους και επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη, δίνει άμεσα και εύστοχα πληροφορίες στον χρήστη και αποτελεί χρήσιμο βοηθό για κάθε τουρίστα.

Μέσω του Google Maps, ο χρήστης μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η καλύτερη διαδρομή για να ακολουθήσει ανάλογα την κίνηση, ενώ μπορεί να γνωρίζει άμεσα πότε έρχεται το επόμενο λεωφορείο ή οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς χρειάζεται.

dark_sky.png

Dark Sky

Το Dark Sky αποτελεί το πιο ακριβές εργαλείο για την ενημέρωση του καιρού, με προβλέψεις που ανανεώνονται συνέχεια στην πορεία της ημέρας, επιτρέποντας στον χρήστη να γνωρίζει πότε θα βρέξει, με πόση ένταση και για πόση διάρκεια.

Μπορεί να πραγματοποιήσει προβλέψεις ανάλογα την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεστε, όχι μόνο άμεσα για την πορεία της ημέρας, αλλά και για μέσα στην εβδομάδα. Χρησιμοποιεί από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ραντάρ που δείχνει με απόλυτη ευκρίνεια πως κινούνται τα μετεωρολογικά φαινόμενα στην περιοχή σας, ενώ παρέχει και το ιστορικό της καταιγίδας.

Η εφαρμογή μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη επίσης αν πλησιάζει στην περιοχή που βρίσκεται κάποιο έκτακτο καιρικό φαινόμενο, ενώ συνεχίζει να ενημερώνει ακόμα και αν η εφαρμογή είναι κλειστή για μέρες. Από τα δυνατά στοιχεία του Dark Sky είναι πως μπορεί να συνδεθεί επίσης και με το Apple Watch όπου μπορεί να ενημερώνει τον χρήστη χωρίς να ανοίξει καν το smartphone του.

Την χρησιμοποιούν ήδη οι New York Times, η Wall Street Journal, η Fast Company, το Wired, και πολλά ακόμα ενημερωτικά σάιτ.

google-photos_iefimerida.jpg

Google Photos

Το Google Photos αποτελεί το «έξυπνο σπίτι» για όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε. Το περιοδικό The Verge χαρακτηριστικά το αποκάλεσε «Το καλύτερο φωτογραφικό προϊόν του πλανήτη», με το Wired να σημειώνει πως αποτελεί «Την πιο απαραίτητη εφαρμογή για φωτογραφίες».

Απελευθερώνει χώρο στον σκληρό δίσκο της συσκευής, και κάνει ακόμη πιο εύκολο τον διαμοιρασμό των φωτογραφιών σας με όποιον είστε μαζί, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε και τα δικά σας άλμπουμ. Παράλληλα δίνει την δυνατότητα να μεταμορφώσετε τις εικόνες σας, και να δημιουργήσετε νέες απίστευτες αναμνήσεις.

Για εκείνους που δεν θέλουν να χάνουν στιγμή, μπορούν να αναβαθμίσουν τον λογαριασμό τους, και να αγοράσουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

due_iefimerida.jpg

Due

Όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομα της εφαρμογής, το Due θυμάται όλα εκείνα που πρέπει και αποτελεί από τους καλύτερους βοηθούς για να μην χάσετε καμία προθεσμία.

Σας υπενθυμίζει συνεχώς τις υποχρεώσεις που έχετε, ώστε να είναι απίθανο να το ξεχάσετε καθώς η ενημέρωση μπορεί να είναι μέχρι και κάθε 1 λεπτό. Παράλληλα είναι μοναδικά γρήγορο για να διαχειρίζεται τα ραντεβού σας ανάλογα με την κίνηση της ημέρας και μπορεί να σας προτείνει πότε να ρυθμίσετε κάποιες από τις συναντήσεις σας.

Έχει την δυνατότητα αντίστροφης μέτρησης για να μην χάσετε χρόνο από το να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, ή ακόμα και για το μαγείρεμα! Επιπλέον μπορείτε να συγχρονίσετε μέσω του iCloud η του Dropbox με οποιαδήποτε Apple συσκευή, ενώ δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ για να λειτουργεί.

spotify_iefimerida.jpg
Φώτο: Shutterstock

Spotify

Αποτελεί ίσως τον καλύτερο τρόπο για να ακούει πλέον κανείς μουσική στο κινητό ή το tablet του. Ο χρήστης μπορεί να βρει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη και μαζί να μάθει και όλη την δισκογραφία του, απολαμβάνοντας τα τραγούδια που θέλει, χωρίς την παρεμβολή διαφημίσεων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε την δικιά σας λίστα αναπαραγωγής και δίνει την δυνατότητα να ακούσετε λίστες τραγουδιών άλλων χρηστών. Επιπλέον υπάρχουν χιλιάδες ομιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί και μπορεί να συνδεθεί μέχρι και με το Apple Watch, ώστε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική από το… χέρι σας.

Η καλύτερη ποιότητα ήχου βρίσκεται στο Spotify που δεν χρειάζεται ούτε σύνδεση στο ίντερνετ για να απολαμβάνετε αυτό που σας αρέσει.

waze_iefimerida.jpg
Φώτο: Shutterstock

Waze

Το Waze αποτελεί την πιο αξιόπιστη εφαρμογή για την ενημέρωση της κίνησης, καθώς πληροφορεί τον χρήστη για τυχόν αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων, για έργα που μπορεί να γίνονται, ακόμα και για ατυχήματα.

Αν και η εφαρμογή δείχνει να έχει «παρόμοια συμφέροντα» με το Google Maps, το Waze μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να αναπροσαρμόσει την διαδρομή του ανάλογα με την κίνηση και να ξέρει την ακριβή ώρα άφιξης στον προορισμό του. Παράλληλα μπορεί να παίζει την αγαπημένη μουσική του οδηγού, ενώ γνωρίζει και που θα βρείτε την φθηνότερη βενζίνη.

iftt_iefimerida.jpg

IFTTT

Η εφαρμογή που κάνει τους χρήστες των iPhone και όλων των προϊόντων της Apple ευτυχισμένους, καθώς μπορεί να συνδέσει όλες τις υπηρεσίες σε ένα και νοικοκυρεμένα.

Περισσότερες από 600 εφαρμογές, όπως Twitter, Telegram, Google Drive, Twitch, Weather Underground, Instagram, Gmail, μπορούν να δουλέψουν και να συνδυαστούν με το IFTTT, όπως επίσης υπηρεσίες και συσκευές όπως το Google Home, Amazon Alexa, Nest, Philips Hue, και φυσικά το iPhone.

Μέσω του IFTTT ανοίγει μια τεράστια γκάμα προσφορών στον χρήση που μπορεί να ακούει την αγαπημένη του μουσική, να μάθει για αγαπημένα του βιβλία και να λαμβάνει πληροφορίες για τον καιρό στην περιοχή.

Επιπλέον μπορείτε να αποθηκεύσετε όποια φωτογραφία θέλετε στο cloud, αλλά μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε και τον θερμοστάτη στο σπίτι σας. Οι δυνατότητες που προσφέρει είναι αμέτρητες καθώς μπορεί να σας ενημερώνει και για εκδηλώσεις που γίνονται κοντά σε εσάς.

google-translate_iefimerida.jpg
Φώτο: Shutterstock

Google Translate

Μπορεί ακόμα να μην είναι απόλυτα ακριβές, αλλά μπορεί να μεταφράσει όποιο κείμενο και φράση θέλετε ανάμεσα σε 103 γλώσσες, ενώ όταν είναι offline διαθέτει 59 γλώσσες.

Ο χρήστης μπορεί να μεταφράσει κείμενα ακόμα και μέσα από φωτογραφίες σε 38 διαφορετικές γλώσσες, και η εφαρμογή μπορεί να διαβάσει μέχρι και τον γραφικό σας χαρακτήρα! Ταυτόχρονα μπορεί να κρατήσει στο αρχείο φράσεις που χρησιμοποιείτε συχνά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και χρήσης μικροφώνου.

evernote_iefimerida.jpg
Φώτο: Shutterstock

Evernote

Το Evernote αποτελεί τον καλύτερο βοηθό για να επικεντρωθείτε στις πιο σοβαρές ασχολίες που έχετε μέσα στην ημέρα και σας δίνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θα χρειαστείτε. Μπορείτε να εισάγετε όποια στοιχεία θέλετε ακόμα και να σκανάρετε χειρόγραφες σημειώσεις.

Προσθέστε την λίστα με όσα έχετε να κάνετε, αλλά και φωτογραφίες, εικόνες, ιστοσελίδες ακόμα και ηχητικά. Οργανώστε τις σημειώσεις σας έτσι που να μπορείτε να τις μοιραστείτε εύκολα με τον καθένα.

Σας δίνει την δυνατότητα να μεταφέρετε τις σημειώσεις σας μέσω οποιαδήποτε συσκευής, καθώς συνδέει αυτόματα υπολογιστή, τηλέφωνο ή tablet. Μπορείτε να ξεκινήσετε να δουλεύετε πάνω στις υποχρεώσεις σας χωρίς να ανησυχείτε και να διατηρείτε παράλληλα τις σκέψεις σας οργανωμένες.

Δεν ξεχνάτε όσα έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα, καθώς το Evernote δεν σταματά να σας τα υπενθυμίζει, ενώ μπορείτε να προετοιμάσετε σε αυτό την επόμενη παρουσίαση που θα έχετε στο απογευματινό μίτινγκ στο γραφείο.

nomorobo_iefimerida.jpg

Nomorobo

Μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές, καθώς μπορεί και μπλοκάρει ανεπιθύμητες αυτοματοποιημένες κλήσεις, είτε από εταιρείες τηλεπωλήσεων, όπως και μηνύματα spam και επιτήδειους που λειτουργούν με τηλεφωνικές απάτες.

Περισσότερες από 800.000 διαφορετικές αυτοματοποιημένες κλήσεις θα μπλοκάρονται από το Nomorobo, με 1.200 νέα νούμερα να καταχωρούνται σχεδόν καθημερινά. Την ίδια στιγμή η εφαρμογή μπορεί να διακρίνει ποιες κλήσεις είναι πραγματικά σημαντικές ενώ διασφαλίζει και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

no-neighbor_iefimerida.jpg

No Neighbor

Ακόμη μια εφαρμογή που εξασφαλίζει την ηρεμία σας και μπλοκάρει κλήσεις που δείχνουν ύποπτες. Μπορεί να αναγνωρίσει νούμερα που δείχνουν κοντινά με το δικό σας, και κάθε νούμερο που έχει τον ίδιο κωδικό περιοχής με τον δικό σας, ελέγχεται μέσω της εφαρμογής.

Μπορείτε να διαχειριστείτε επίσης τις επαφές σας και από ποιους θέλετε να δέχεστε κλήσεις, και ποιες θα καταλήγουν απλά στον τηλεφωνητή σας. Το μόνο αρνητικό είναι πως η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι μόνο διαθέσιμη σε ΗΠΑ και Καναδά προς το παρόν.

Betternet_iefimerida.jpg
Φώτο: Shutterstock

Betternet

Με την εφαρμογή Betternet τα στοιχεία της σύνδεσης και τα δεδομένα σας θα είναι κωδικοποιημένα και προστατευμένα διατηρώντας τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις ασφαλείς και κρυφές.

Το Betternet διαφυλάσσει τα στοιχεία σας όταν συνδέεστε σε κάποιο δημόσιο δίκτυο όπως σε μια καφετέρια, και λειτουργεί όπως ο κάθε διακομιστής αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο κωδικός σας και τα προσωπικά σας στοιχεία είναι ασφαλισμένα από κάθε κυβερνοεπίθεση, ενώ παράλληλα εντοπίζει τους πιο κοντινούς server εκεί που βρίσκεστε και σας προσφέρει την γρηγορότερη σύνδεση!

apollo_iefimerida.jpg

Apollo

Ακόμα μια εφαρμογή για τους χρήστες των iPhone καθώς λειτουργεί μόνο στο Portait Mode για τις φωτογραφίες σε iPhone 7 Plus, 8 Plus, X, Xr, Xs και Xs Max.

Το Apollo είναι η μόνη εφαρμογή που σας επιτρέπει να προσθέσετε φως στις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει ακόμα και μετά την λήψη της! Το Apollo επανακατασκευάζει έναν τρισδιάστατο «χάρτη» της φωτογραφίας σας και αναλύει σε βάθος τα στοιχεία της για να ρυθμίσει τα φωτορεαλιστικά στοιχεία και τις σκιάσεις.

Μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό αλγόριθμων, το Apollo επιτρέπει στον οποιοδήποτε ερασιτέχνη να μεταμορφωθεί σε επαγγελματία φωτογράφο, και να δοκιμάσει όποια έμπνευση δεν θα μπορούσε να συμβεί στον πραγματικό κόσμο.

Για πολλούς θεωρείται μέρος της επανάστασης της φωτογραφίας χωρίς μηχανές και μπορεί να κάνει τον κάθε ερασιτέχνη να μοιάζει με επαγγελματία.

πηγή economistas.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις