PITSOS: Κλείνει το εργοστάσιο μετά από 155 χρόνια

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της παρουσίας της PITSOS στην Ελλάδα, μετά από 155 χρόνια μάλιστα, φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι οι εξελίξεις για την ιστορική εταιρεία, η οποία ανήκει πλέον στην Bosch Siemens Hausegerate (BSH), είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα με επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου η οποία κοινοποιείται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει τη υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31-12-2020».

Στην επιστολή της η ΠΟΕΜ γράφει αναλυτικά:

«Η Εταιρεία πρώην ΠΙΤΣΟΣ ιδρύθηκε το 1865 έχει μια ιστορία 155 χρόνων. Είναι θυγατρική της ΒSH η οποία ανήκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch. Από 1η Ιανουαρίου 2015 η ΒSH (pitsos) πέρασε εξ ολοκλήρου στη Bosch και η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 3 δις. Η εταιρία μέχρι και σήμερα είναι κερδοφόρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει τη υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31-12-2020.

Σχετικές δημοσιεύσεις