Tραμπ: Επικό… κραχ εάν δεν επανεκλεγώ

Για… επικό χρηματιστηριακό κραχ, στην περίπτωση μη-επανεκλογής του, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Σημαίνοντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας για το 2020, ο Τραμπ υποστήριξε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «εάν αναλάβει κάποιος άλλος εκτός μένα, οι αγορές θα γνωρίσουν τη μεγαλύτερη κατάρρευση που έχει δει ποτέ κανείς!».

Η καμπάνια του Τραμπ αρχίζει επισήμως την Τρίτη, με προεκλογική ομιλία στο Ορλάντο της Φλόριντα και φαίνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δοκιμάζει ορισμένα από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί τους επόμενους 18 μήνες, όπως το να καλλιεργήσει κλίμα φόβου για ένα κραχ στη Wall Sreet. «Η Τρίτη θα είναι μια μεγάλη ημέρα με μεγάλο πλήθος», ανέφερε σε άλλο tweet στο λογαριασμό του στο Twitter, όπου έχει περισσότερους από 1,6 εκατ. ακολούθους.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένως υποστηρίξει φέτος – και πιο πρόσφατα στη συνέντευξή του στο κανάλι Fox την Παρασκευή – ότι η Wall Street θα ήταν 5.000 με 10.000 μονάδες υψηλότερα εάν η FED δεν είχε αυξήσει τέσσερις φορές τα επιτόκια το 2018.

Τον Φεβρουάριο, σε άλλο tweet είχε γράψει ότι «εάν είχε επικρατήσει το κόμμα της αντιπολίτευσης» στις προεδρικές του 2016, «το χρηματιστήριο θα είχε υποχωρήσει έως τώρα τουλάχιστον κατά 10.000 μονάδες», σε μια ατεκμηρίωτη εκτίμηση. Και τον Ιανουάριο είχε υποστηρίξει, πάλι μέσω «τιτιβισμάτων», ότι «εάν θέλετε να δείτε την κατάρρευση των μετοχών, καταψηφίστε τον Τραμπ».

Σχετικές δημοσιεύσεις