To Toyota Yaris κατακτά τον τίτλο European Car Of The Year 2021- Η βαθμολογία

Επιλεγμένο από μια κριτική επιτροπή 59 δημοσιογράφων από το χώρο του αυτοκινήτου από όλη την Ευρώπη, η τέταρτη γενιά του Toyota Yaris κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο βραβείο, ακριβώς 21 χρόνια μετά την αντίστοιχη κατάκτηση του Toyota Yaris πρώτης γενιάς, το 2000. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι γενιές του ιαπωνικού σούπερ μίνι έχουν προκριθεί στην τελική λίστα των υποψηφίων μοντέλων του καταξιωμένου ευρωπαϊκού θεσμού.

Η κριτική επιτροπή του European Car Of The Year επαίνεσε την υβριδική τεχνολογία του Yaris, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και τις προσιτές τιμές του μοντέλου δείχνοντας γιατί πάνω από το 80% των αγοραστών Yaris επιλέγουν το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της ιαπωνικής εταιρείας.

Το Yaris αναγνωρίστηκε επίσης για τον σχεδιασμό, τη δυναμική απόδοση και την κορυφαία ασφάλειά του.

Επιπλέον, η κριτική επιτροπή του European Car of the Year εκτίμησε ιδιαίτερα την επιτυχία που καταγράφει το Yaris με την σπορτίφ έκδοση GR Yaris.

Το βραβείο European Car of the Year 2021 έρχεται λίγες μέρες μετά την ανάδειξη του νέου Yaris ως το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Ο Matt Harrison, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe, σχολίασε: “Είναι μεγάλη τιμή για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή για την εκτίμηση και την αναγνώρισή τους. Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να αναγνωρίσω το πάθος των ανθρώπων μας σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Αυτό είναι το καλύτερο Yaris, και ακριβώς όπως σκόπευε ο Akio Toyoda “

Η Toyota έχει βραβευτεί με τον τίτλο Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς τρεις φορές: με το πρώτο Yaris το 2000, με το Prius το 2005 και σήμερα με το Yaris τέταρτης γενιάς.

Η Ελλάδα έχει την τιμή να εκπροσωπείται στο θεσμό σταθερά από το 1982 και μετά, με τον ιδρυτή του περιοδικού “4Τροχοί” Κώστα Καββαθά να αποτελεί μόνιμο μέλος της Επιτροπής ως και το 2004 και τον διευθυντή του περιοδικού Στράτη Χατζηπαναγιώτου να αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση αυτή από την επόμενη χρονιά. Το 2021 τη σκυτάλη παρέλαβε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Ελένη Ξενάκη.

H τελική βαθμολογία για τα 7 μοντέλα-φιναλίστ του 2021 είναι η ακόλουθη:

– Toyota Yaris – 266 βαθμοί
– Fiat 500 – 240 βαθμοί
– Cupra Formentor – 239 βαθμοί
– Volkswagen ID.3 – 224 βαθμοί
– Skoda Octavia – 199 βαθμοί
– Land Rover Defender – 164 βαθμοί
– Citroen C4 – 143 βαθμοί

Σχετικές δημοσιεύσεις