Twitter – Άρχισε να χρεώνει τους χρήστες για το σήμα «επαλήθευσης»

Το Twitter ενημέρωσε, το Σάββατο (05/11), την εφαρμογή του στο App Store της Apple για να αρχίσει να χρεώνει 8 δολάρια τον μήνα για τα περιβόητα μπλε σήματα «επαλήθευσης», στην πρώτη μεγάλη αλλαγή της διαδικτυακής πλατφόρμας στην εποχή του Έλον Μασκ.

Η αλλαγή, σύμφωνα με το Reuters, έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο Έλον Μασκ ανέλαβε την εταιρεία ύστερα από σχετική συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, μάλιστα, μείωσε το μισό προσωπικό του Twitter και έχει υποσχεθεί να αρχίσει να χρεώνει περισσότερο τους χρήστες.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Σε μια ενημέρωση για τις συσκευές της Apple, που «τρέχουν» το λογισμικό iOS, το Twitter δήλωσε ότι όσοι «εγγραφούν τώρα» για 7,99 δολάρια τον μήνα, μπορούν να λάβουν το μπλε σήμα «επαλήθευσης» δίπλα στο όνομα χρήστη τους, «όπως οι διασημότητες, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ήδη ακολουθείτε».

Πριν αναλάβει ο Έλον Μασκ, τα μπλε σήματα «επαλήθευσης» δίπλα στο όνομα χρήστη ενός ατόμου σήμαινε ότι το Twitter επιβεβαίωνε ότι αυτός ήταν και ο λογαριασμός του ατόμου ή της εταιρείας στην οποία ανήκε. Δεν ήταν άμεσα σαφές πώς ή αν το Twitter σχεδίαζε να πιστοποιεί την ταυτότητα του χρήστη πέρα από τη χρέωση με 8 δολάρια ανά μήνα.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση για το iOS, άλλα οφέλη της ενημέρωσης περιλαμβάνουν «τις μισές διαφημίσεις», τη δυνατότητα ανάρτησης μεγαλύτερων βίντεο στο Twitter και την κατάταξη κατά προτεραιότητα ως προς το ποιοτικό περιεχόμενο.

Σχετικές δημοσιεύσεις