Η Τουρκία εγκρίνει το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Τη στήριξη της Τουρκίας στην ένταξη της Βορείου Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ επανέλαβε ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα της έγκρισης του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στην αμυντική συμμαχία.

«Ελπίζω ότι θα συζητήσουμε το θέμα κατά τη σύνοδο της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια θα επικυρωθεί από την Ολομέλεια (της Εθνοσυνέλευσης), πιθανότατα μέσα στον μήνα» δήλωσε ο Σεντόπ, που επισκέφτηκε την πόλη Μπιτόλα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης επανέλαβε πως Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία είναι δυο φιλικά και αδερφικά έθνη, αλλά και ότι η Αγκυρα ηταν η πρώτη που αναγνώρισε την ανεξαρτησία του κράτους (και μάλιστα με την τότε συνταγματική της ονομασία).

Στο ΝΑΤΟ ως τα τέλη του 2019 η Βόρεια Μακεδονία
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ρωτήθηκε πόσο γρήγορα προχωράει η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμμαχία. Ο Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης και ότι αυτή προχωρά αρκετά γρήγορα. «Θα ήταν εξαιρετικό να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν θα έχουμε τη διάσκεψη ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αλλά αν όχι, περιμένω να συμβεί πολύ σύντομα», συμπλήρωσε ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σχετικές δημοσιεύσεις