Να επεκταθούν σε όλες τις επιχειρήσεις τα μέτρα στήριξης

Να επεκταθούν σε όλες τις επιχειρήσεις τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη τους, καθώς «η ιδιωτική οικονομία έχει νεκρώσει, με εξαίρεση την αλυσίδα των τροφίμων και των προϊόντων υγιεινής», ζήτησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

Επισημαίνοντας ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ο κ.Ζορπίδης εκτιμά “ότι πολύ σύντομα η κατάσταση, με μικρές εξαιρέσεις, θα είναι τόσο άσχημη που δε θα έχει απολύτως καμία σημασία η διάκριση ανάμεσα στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με απόφαση της πολιτείας και σε αυτές που παραμένουν ανοιχτές ή έκλεισαν με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ζητά μέτρα όπως το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και άλλα για τη στήριξη των μισθών των εργαζομένων «να επεκταθούν σε όλες τις επιχειρήσεις».

Θα ήθελα να υπάρχουν” αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΘ “”σαφείς και πιεστικές κατευθυντήριες γραμμές προς τις τράπεζες για μέτρα ανακούφισης και όχι απλά ευχολόγια και προτροπές από τους υπουργούς» και προσθέτει: «Νιώθουμε ότι μόλις πήγαμε να πάρουμε μία ανάσα από την δεκαετή οικονομική κρίση πέφτουμε σε νέο βάραθρο, αυτό του κορονοϊού. Στη νέα μάχη θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Σχετικές δημοσιεύσεις