Φωτογραφίες του Αλέξανδρου και της Χριστίνας Ωνάση πριν από την “οικογενειακή κατάρα”

Φωτογραφίες του Αλέξανδρου και της Χριστίνας Ωνάση πριν από την Ο Αριστοτέλης Ωνάσης έμεινε γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και ως ένας μεγάλος καρδιοκατακτητής που δεν σταμάταγε να πολιορκεί της γυναίκες.

Όλοι ξέρουμε για τον μεγάλο του έρωτα με την Μαρία Κάλλας, ο οποίος ξεκίνησε μάλιστα όταν και οι δύο ήταν παντρεμένοι και φυσικά κανείς δεν ξεχνά το γάμο του με την Τζάκι Κένεντι που έγινε Τζάκι Ωνάση.

Πριν από όλα αυτά, όμως, το 1946,σε ηλικία 46 χρονών παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη την πρώτη του σύζυγο, Τίνα Λιβανού, κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού. Η Τίνα ήταν μόνο 14 χρονών όταν ο Ωνάσης ζήτησε το χέρι της και κατάφερε τελικά να την παντρευτεί όταν αυτή έγινε 17.

Τα πρώτα χρόνια του γάμου τους πέρασαν ανέμελα μέσα σε κοσμικά events, πολυτέλεια και χλιδή. Γρήγορα, το 1948 η Τίνα Λιβανού γέννησε το πρώτο τους παιδί τον Αλέξανδρο και τρία χρόνια μετά την κόρη τους τη Χριστίνα. Αυτή η περίοδος ήταν η πιο ήρεμη και ευτυχισμένη, καθώς μετά άρχισαν τα πρώτα σύννεφα.

Η Τίνα γνώριζε πως ο Αρίστος δεν ήταν πιστός και το ίδιο και η ίδια. Εκείνη φλέρταρε με τον νεαρό εκατομμυριούχο Ρεινάλντο Χερέρα, ενώ ο Ωνάσης ερωτεύτηκε την Μαρία Κάλλας χωρίς κανέναν ενδοιασμό και την διεκδίκησε χωρίς να νοιαστεί για το γάμο του. Η σχέση της Τίνας και του Αρίστου είχε φτάσει στο τέλος της, οδηγώντας στο αναπόφευκτο διαζύγιο το 1959.

Η παραμυθένια ζωή τους έμελλε να καταστραφεί. Το 1973 ο γιός του Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα και ήταν μόλις 25 χρονών. Αυτό το θλιβερό γεγονός έφερε μεγάλο πένθος στην Τίνα και τον Αριστοτέλη που δεν φαίνεται να συνήλθαν ποτέ.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1974, η μητέρα του Αλέξανδρου, Τινα βρέθηκε νεκρή στο Παρίσι από υπερβολική χρήση βαρβιτουρικών, ενώ ο Αριστοτέλης άφησε και αυτός την τελευταία του πνοή το 1975, λόγω οξείας μυασθένειας.

Η δυστυχία της οικογένειας δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 1988 απεβίωσε και η μικρότερη κόρη, η Χριστίνα στην Αργεντινή. Βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της.

Η μοναδική εν ζωή κληρονόμος της οικογένειας είναι η Αθηνά Ρουσσέλ Ωνάση της οποίας ο γάμος με τον Ντόντα έληξε επεισοδιακά επειδή την απατούσε.

https://www.marieclaire.gr

Χριστίνα Ωνάση

https://www.marieclaire.gr

Αλέξανδρος Ωνάσης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο