Έκδοση της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου πρωτότυπου ιστορικού φωτογραφικού άλμπουμ για την επέτειο των 50 ετών του Πολυτεχνείου

Την έκδοση πρωτότυπου ιστορικού φωτογραφικού άλμπουμ που αφορά στην επέτειο των 50 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, παρουσιάζει η Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η έκδοση περιλαμβάνει πολύτιμο ιστορικό φωτογραφικό αρχειακό υλικό των γεγονότων της ιστορικής αυτής περιόδου της νεότερης Ελλάδας με πρωτότυπες φωτογραφίες από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, αυτόπτη μάρτυρα – φωτογράφου εκείνων των ημερών, ο οποίος δυστυχώς έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες ημέρες. Το φωτογραφικό υλικό είναι ευγενική παραχώρηση της εταιρείας “Picture Greece”».

Η σημαντικότητα και μοναδικότητα της έκδοσης έγκειται και στο γεγονός ότι, μέρος του αρχείου περιέχει μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, εκ των οποίων αρκετές έχουν δημοσιευτεί στον τότε ελληνικό και διεθνή Τύπο, και άλλες που παρέμειναν ανέκδοτες μέχρι και σήμερα.

Με την έκδοση αυτή η ΕΣΠΗΤ καταθέτει «τη συμβολή της στη διαφύλαξη και προβολή της ιστορίας του ελληνικού Τύπου αλλά και της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, ως παρακαταθήκη για τις νέες γενιές των δημοσιογράφων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις