Ένας μυστικός εξωτικός παράδεισος στην Ελλάδα

Ανακαλύπτουμε για πρώτη φορά έναν άγνωστο εξωτικό παράδεισο στην Ελλάδα μέσω drone. Τα Τσελεβίνια ή ο Πόρος όπως λέγεται, ένας τόπος προικισμένος με γαλαζοπράσινα νερά και “γαλάζιες λίμνες”  που θυμίζει τροπικές χώρες.

Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Αργολικής χερσονήσου και είναι το ανατολικότερο άκρο της γεωγραφικής περιοχής της Πελοποννήσου. Διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα των Νήσων Αττικής, και συγκεκριμένα στον Δήμο Τροιζηνίας. Βρίσκεται βόρεια του Σαρωνικού, ανατολικά και νότια του Αιγαίου (περιοχή Αργοσαρωνικού). Στα ανατολικά του ακρωτηρίου υπάρχουν δύο νησίδες.Το ακρωτήριο Σκύλαιο μαζί με το Σούνιο και το νησί του Αγίου Γεωργίου της Λαυρεωτικής σηματοδοτούν τα όρια του Σαρωνικού Κόλπου.

Το όνομα Τσελεβίνια λέγεται ότι προέρχεται από Αρβανίτη και χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, όταν οι Αρβανίτες της περιοχής προσπαθούσαν να κρυφτούν από τους Τούρκους που τους διώκουν. Οι Αρβανίτες χρησιμοποίησαν τη φράση “cellie-veneer” (= προσέξτε να έρθουν) όταν προειδοποιούν τα τουρκικά πλοία να πλησιάσουν την περιοχή και στοιχεία της αρχαίας ανθρώπινης δραστηριότητας είναι τα ερείπια ενός παράκτιου φρουρίου που βρίσκεται στην περιοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις