Αγριος τηλεοπτικός καβγάς Ιμάμογλου επειδή τον αποκαλούν ”Έλληνα”

Αγριος τηλεοπτικός καβγάς Ιμάμογλου επειδή τον αποκαλούν ''Έλληνα''Σκληρή αντιπαράθεση ενόψει της επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης χορεύει ποντιακά στα Γιαννιτσά (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγριος τηλεοπτικός καβγάς ξέσπασε χθες το βράδυ μεταξύ δημοσιογράφου του CNN Türk και του υποψήφιου δήμαρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, όταν τον ρώτησε γιατί δεν απαντά σε όσους τον αποκαλούν «Έλληνα», λόγω της ποντιακής καταγωγής του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έδωσε σκληρή απάντηση στο δήμαρχο συνοικίας της Κωνσταντινούπολης, που τον χαρακτήρισε «Ελληνα» πριν από λίγες ημέρες, ενώ όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, θύμωσε ακόμη περισσότερο με το δημοσιογράφο, αποδίδοντάς του μάλιστα και πολιτικά κίνητρα, όταν τον ρώτησε γιατί δεν απαντά στο χαρακτηρισμό «Έλληνας».

«Στην Ελλάδα το ψάξατε, το είδατε πουθενά; Δεν υπάρχει τέτοια είδηση. Μία τοπική, ευτελής ιστοσελίδα που δεν την ξέρουν καν, το έγραψε ή κάποιοι άλλοι το τύπωσαν. Ψάξαμε και δεν βρήκαμε καν ποια είναι αυτή η ιστοσελίδα. Και όποιος το χρησιμοποιεί, είναι περιορισμένης νοημοσύνης, είναι άσχετος. Για να το πω ξεκάθαρα, τέτοιος είναι αυτός ο δήμαρχος (ο Τεβφίκ Γκιοκσού). "Γιατί δεν απαντούν", λένε. Γιατί να απαντήσω; Βγήκε σε μία ευτελή ιστοσελίδα ένα άρθρο και το χρησιμοποίησε ένας περιορισμένης νοημοσύνης δήμαρχος. Το ξαναλέω, ανεξάρτητα από τη θέση που έχουν εκείνοι που τα λένε αυτά, είναι χαζοί και άσχετοι».

Όσον αφορά την ποντιακή του καταγωγή, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε «Από πού κρατάει το σόι μου είναι γνωστό. Εδώ είμαστε 8-9 γενιές. Αν απαντώ σε τέτοιες μικρότητες, θα γίνω σαν κι αυτούς».

Ο επίμαχος τίτλος που έγινε αιτία πολιτικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία ανήκει στο παρακάτω δημοσίευμα:

ekrem_imamoylu_yunan_basyny.png
Πηγή: Εφημερίδα Έθνος.

Σχετικές δημοσιεύσεις