Αμαλιάδα – Ρομά έκλεψαν drone από τροχόσπιτο και χρήματα από δυο αυτοκίνητα

Πίστεψαν ότι θα την γλίτωναν οι τρεις Ρομά από χωριό του δήμου Πηνειού που διέρρηξαν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα τροχόσπιτο παραθεριστών, τα οποία ήταν σταθμευμένα στην παραλία Μαραθιά της Αμαλιάδας, αλλά δεν ήξεραν ότι το drone με τα παρελκόμενα του που έκλεψαν από το τροχόσπιτο είχε… GPS!

Χάρη στο σήμα που εξέπεμπε, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας το εντόπισαν στο σπίτι ενός από τους δράστες, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες το βράδυ της Τρίτης και κατέσχεσαν 100 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν το μερίδιό του από τα 400 ευρώ που είχε κλέψει μαζί με διάφορα αντικείμενα και έγγραφα από τα οχήματα που είχαν παραβιάσει στις 21 Ιουλίου και την περασμένη Τρίτη.

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και τους άλλους δυο συνεργούς του στην Αμαλιάδα, όπου τους συνέλαβαν. Σε βάρος των τριών Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Βρήκαν ποιοι διέρρηξαν τέσσερα οχήματα

Δικογραφία σε βάρος ενός 41χρονου για κλοπές σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Νάουσας καθώς, από τις 11 ως τις 13 Ιουνίου, μαζί με έναν συνεργό του ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί διέρρηξαν τέσσερα οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε περιοχές της Ημαθίας και άρπαξαν συνολικά 1.020 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά και αντικείμενα. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, αλλά ο 41χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Μάνος Τσαγκαράκης

Σχετικές δημοσιεύσεις