«Ανακάλυψαν» iPhone και.. χρονοταξιδιώτες σε πίνακα του 1860

Πίνακας που ζωγράφισε ο Ferdinand George Waldmüller το 1860 και που εκτίθεται στο μουσείο Neue Pinakothek στο Μόναχο της Γερμανίας, απεικονίζει μια γυναίκα να διασχίζει ένα μονοπάτι, κρατώντας στα χέρια της κάτι που φαίνεται με βιβλίο, ενώ ένας άνδρας την περιμένει για να της δώσει ένα λουλούδι.

Όμως, ο Πίτερ Ράσελ, επισκέπτης του μουσείου παρατήρησε ότι αυτό που κρατά η νεαρή γυναίκα μοιάζει περισσότερο με iPhone παρά με βιβλίο. 

Σημειώνεται ότι το iPhone παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2007, δηλαδή 147 μετά τον πίνακα.

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι το πόσο μια αλλαγή στην τεχνολογία έχει αλλάξει την ερμηνεία της ζωγραφικής. Σήμερα δεν θα μπορούσε να υπάρξει άνθρωπος που να μην δει την ομοιότητα με τη σκηνή ενός νεαρού κοριτσιού που απορροφήθηκε στα social media του smartphone της», είπε ο επισκέπτης του μουσείου.

Ο πίνακας των 150 ετών και η εξήγηση του Ράσελ έγιναν viral στα social media, ενώ βάσει της εικόνας αναπτύχθηκαν διάφορες περίεργες θεωρίες, όπως αυτή του ταξιδιού στον χρόνο.

Πίνακας που ζωγράφισε ο Ferdinand George Waldmüller

Πάντως, ο CEO του πρακτορείου τέχνης austrian-paintings.at διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, ξεκαθαρίζοντας ότι «το κορίτσι σε αυτόν τον πίνακα πηγαίνει στην εκκλησία κρατώντας ένα μικρό βιβλίο προσευχής στα χέρια της».

Σχετικές δημοσιεύσεις