Ανακαλύψατε γκρίζες τρίχες; Τα 3 συστατικά που σας λείπουν

Οι γκρίζες τρίχες είναι σαν τις ρυτίδες, αποτελούν σημάδια γήρανσης. Μετά την ηλικία των 30, για κάθε δεκαετία που περνάει αυξάνεται κατά 10% με 20% η πιθανότητα γκριζαρίσματος. Η έλλειψη κάποιων βασικών θρεπτικών συστατικών, μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.
Δείτε ποια:

1. Ψευδάργυρος
Ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο ψευδάργυρος υπάρχει στα μαλλιά, τα οστά, τους μυς και το δέρμα και είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική σωματική ανάπτυξη, την αναπαραγωγική υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Μπορεί να ανήκουν στην ίδια ομάδα, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για 8 βιταμίνες, με πολύ διαφορετικές λειτουργίες. Ακριβώς όπως κάθε μέλος μίας ομάδας κρατά ένα ξεχωριστό ρόλο, έτσι και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν πως το σώμα θα λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Η πιο γνωστή λειτουργία τους είναι πως βοηθούν στη μετατροπή του φαγητού σε καύσιμο για τον οργανισμό, κρατώντας ψηλά τα επίπεδα της ενέργειας. Ειδικά η Β12 είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, αλλά και τα μαλλιά, καθώς η έλλειψή της έχει συσχετιστεί με πρόωρη γήρανση.

3. Χαλκός
Ο χαλκός παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει χρώμα στα μαλλιά. Η έλλειψη χαλκού είναι μια από τις αιτίες, που η τρίχα «γκριζάρει» πρόωρα.
Το μυστικό
Η λήψη των κατάλληλων συμπληρωμάτων, εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την προστασία των οστών, μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών

Σχετικές δημοσιεύσεις