Αναστάτωση σε χωριό του Κιλκίς λόγω έλευσης νέων προσφύγων

Αναστάτωση σε χωριό του Κιλκίς λόγω έλευσης νέων προσφύγωνΑναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες

στο χωριό Πικρολίμνη του Κιλκίς μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει αύριο Σάββατο, 100 περίπου πρόσφυγες σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον Focus fm o Δήμαρχος Κιλκίς, ο δήμος φιλοξενεί ήδη 700 πρόσφυγες και μετανάστες τονίζοντας ότι δεν θα δεχτούν και νέο αριθμό στην περιοχή, η οποία σηκώνει δυσανάλογο βάρος.

"Ο δήμος έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του, υπάρχουν πάρα πολλοί στον αριθμό " είπε ο κ Κυριακίδης που συγκαλεί για το απόγευμα έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι αποφασισμένος τόνισε να κάνει τα πάντα προκειμένου να γίνει αναλογικά και ισομερώς η κατανομή των προσφύγων.

"Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Πικρολίμνη με ενημέρωσε πως δεν θα υπογράψει τη σύμβαση, οπότε οι άνθρωποι αυτοί θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές. Σεβόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα, σεβόμενος την ταλαιπωρία τους, δείξαμε το ανθρωπισμό μας, δείξαμε το πρόσωπο μας το προσφυγικό, αλλά ο συνωστισμός δημιουργεί προβλήματα και στις άλλες υπηρεσίες" κατέληξε.
Μάλιστα συμπλήρωσε πως υπάρχουν αντιδράσεις και στις Μουριές.

"Οι δημότες της περιοχής μου κατήγγειλαν πράξεις αξιόποινες, παραβατικής συμπεριφοράς υγειονομικές παραβάσεις στο εν λόγω ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται".

Ο δήμαρχος Κιλκίς χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα που του εκφράσθηκαν και δεσμεύθηκε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

φωτογραφία αρχείου

Σχετικές δημοσιεύσεις