Ανδρουλάκης – Για να σταθεί η χώρα όρθια, πρέπει να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά της Ελλάδας

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της νέας γενιάς είναι πως θα απογαλακτιστεί από την οικογένειά της. Δηλαδή να βρει ένα ενοίκιο σε αξιοπρεπές επίπεδο. Σύμφωνα με τις πρακτικές της σοσιαλδημοκρατίας, όπως αυτές εφαρμόστηκαν σε πόλεις της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, στη Βιέννη και αλλού, προτείνουμε τη δημιουργία δεξαμενής με 150.000 κοινωνικές κατοικίες, οι οποίες θα είναι είτε νεόδμητες με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είτε ανακατασκευασμένα κλειστά σπίτια με παροχή φορολογικών κινήτρων. 150.000 νέα ζευγάρια θα τις ενοικιάσουν με χαμηλό ενοίκιο κι έτσι θα πέσουν συνολικά τα ενοίκια στην αγορά», εξήγησε ο Νικος Ανδρουλάκης

Σχετικά με την κυβερνητική σταθερότητα πρόσθεσε ότι θα έχει ευθύνη αυτός που βάζει πάνω απ’ όλα την καρέκλα του κι όχι όποιος βάζει πάνω απ’ όλα τα προβλήματα του ελληνικού λαού. «Ενδιαφέρομαι για το μέλλον της πατρίδας μας και όχι για το μέλλον δύο πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι έχουν κυβερνήσει και δεν ξεκινούν από το μηδέν» συμπλήρωσε.

Επανέλαβε την άρνησή του να συνομιλήσει με το ΜΕΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη, εξηγώντας πώς «δεν είναι δυνατόν να μπούμε σε συζητήσεις με κόμματα, τα οποία έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός της ζώνης του ευρώ».

Σχετικές δημοσιεύσεις