Ανεμβολίαστοι – «Βομβαρδισμός» με καθημερινά sms στα κινητά από τη Δευτέρα

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς, ενώ υιοθετούνται νέες μέθοδοι πειθούς των ανεμβολίαστων.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων με 4.696 νέες μολύνσεις με ιδιαίτερα αυξημένη διάδοση τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στη Λάρισα και σε μια σειρά από περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Την ίδια ώρα, η διάδοση στην Αττική φλερτάρει με τα 1.000 κρούσματα.

Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου απευθύνοντας έκκληση για εμβολιασμό και αυστηρή τήρηση των μέτρων, την ώρα που το Σύστημα Υγείας έχει αρχίζει να πιέζεται αισθητά. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ότι η κάλυψη κλινών ΜΕΘ-covid σε όλη τη χώρα μέχρι τις 28 Οκτωβρίου άγγιζε πανελλαδικά το 80,28%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις απλές κλίνες covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας ήταν 43,38%.

Η εκστρατεία των sms σε ανεμβολίαστους

Δεδομένου ότι δεν εξετάζεται γενίκευση της υποχρεωτικότητας, η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση καταλήγει στην ανάγκη να πείσει όσους πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο και ξεκινά από αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου να στέλνει καθημερινά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων

Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Την ίδια ώρα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Δείτε τα παραδείγματα μηνυμάτων ανά ημέρα:

Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Δευτέρα: «Σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού κατά της covid-19. Μπορείς και εσύ να γίνεις μέρος της λύσης. Κλείσε τώρα το ραντεβού σου για εμβόλιο στο emvolio.gov.gr».

Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Τρίτη: «Τα παιδιά μας πρέπει να είναι ασφαλή στο σχολείο τους. Να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Στο δικό σας χέρι είναι να τους δώσουμε ένα ασφαλές μέλλον. Εμβολιάσου μαζί με την οικογένειά σου».

Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Τετάρτη: «Σήμερα 7 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς από covid είναι άνω των 60 ετών και 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αν ανήκεις σε μια από τις δύο ομάδες κλείσε τώρα το δικό σου ραντεβού για να μπορείς να πάρεις την ζωή σου πίσω».

Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Πέμπτη: «Περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες εμπιστεύτηκαν την επιστήμη και έκαναν το εμβόλιο για την covid-19. Εσύ και η οικογένειά σου μπορείτε να νιώσετε περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι. Πάρτε την ζωή στα χέρια σας κάνοντας το εμβόλιο ενάντια στην covid-19».

Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Παρασκευή: «Οι ανεμβολίαστοι έχουν 13 έως 20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά και να διασωληνωθούν από τους εμβολιασμένους. Εσύ θα μείνεις ανεμβολίαστος;».

Σχετικές δημοσιεύσεις