Αντιγηραντικές τροφές που χρειάζεται η διατροφή σου

Θέλεις να πεις «αντίο» στις ρυτίδες; Εμπλούτισε τη διατροφή σου με αυτές τις σούπερ αντιγηραντικές τροφές που περιέχουν όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να νιώθεις και να φαίνεσαι νέα για πολλά χρόνια ακόμα.

Οι παράγοντες που μας γερνούν πρόωρα – Πώς μπορούν να αναστραφούν

Οι αντιγηραντικές τροφές που αξίζουν μια θέση στο πιάτο σου:

Ακτινίδιο

Πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει την ικανότητα να διπλασιάζει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και, σε λιγότερο βαθμό, να διεγείρει την ανάπτυξη ινοβλαστών οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά στην εμφάνιση ρυτίδων.

Ντομάτα

Το ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο που περιέχει, και απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα, καταπολεμά τη δράση των ελεύθερων ριζών αφήνοντας το δέρμα καθαρό, λείο και στιλπνό.

Αβοκάντο

Γεμάτο καλά λιπαρά και βιταμίνες Α και C, αποδεικνύεται ως super τροφή για ελαστικό και υγιές δέρμα.

Μαρούλι

Μόνο έξι φύλλα του προμηθεύουν τον οργανισμό με όση βιταμίνη Α χρειάζεται ώστε να κινηθεί η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος, ενώ το κάλιο που, επίσης, περιέχει βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία στα αγγεία του προσώπου.

Σολομός

Χάρη στα Ω-3 λιπαρά οξέα του, η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και διατηρείται καλά ενυδατωμένη εκ των έσω.

Ρόδι

Είναι μία από τις πιο πλούσιες πηγές πολυφαινολών, μιας οικογένειας αντιοξειδωτικών που λειτουργούν κυρίως μέσα στο δέρμα. Ο χυμός του ροδιού έχει τρεις φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αποτροπή της καταστροφής από την ηλιακή ακτινοβολία.

Σχετικές δημοσιεύσεις