Βενετία – Δύο νεαροί τουρίστες έκαναν σερφ στα κανάλια και ο δήμαρχος τους επικήρυξε

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν στη Βενετία με τα καμώματα τους δύο τουρίστες.

Οι δύο άνδρες έκαναν βόλτα πάνω σε ηλεκτρικές σανίδες του σερφ στην πλωτή οδό που αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO με ιστορικά κτίρια, αλλά και κύρια αρτηρία της Βενετίας. Στη διαδρομή, αποφεύγουν ένα βαπορέτο (θαλάσσιο λεωφορείο) και ένα ταξί κάτω από τη γέφυρα του Ριάλτο και δίπλα από τη Σάντα Μαρία ντέλα Σαλούτε, ένα από τα εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης. Καθώς περνούσαν κάτω από τη γέφυρα Ακαντέμια, ένας από τους σέρφερ έπεσε από τη σανίδα του αλλά κατάφερε να κρατήσει το κινητό του έξω από το νερό, βιντεοσκοπώντας τον φίλο του.

Ο δήμαρχος Luigi Brugnaro ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με τους σέρφερ, αποκαλώντας τους «ηλίθιους που κοροϊδεύουν την πόλη». Μάλιστα, προσέφερε ένα δωρεάν δείπνο σε όποιον μπορούσε να τους αναγνωρίσει.

Τελικά, λίγες ώρες αργότερα οι δύο τουρίστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Οι σανίδες τους, αξίας περίπου 25.000 ευρώ, κατασχέθηκαν επειδή δεν ήταν ασφαλισμένες, ενώ στον καθένα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ επειδή έθεσε σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα του καναλιού. Επίσης τιμωρήθηκαν για αντικοινωνική συμπεριφορά και εκδιώχθηκαν από την πόλη.

Το βίντεο προκάλεσε πολλές αντιδράσις στα κοινωνικά δίκτυα, αν και σε ορισμένους, μια τέτοια μέθοδος κίνησης φαινόταν «αρκετά δροσερή».

Οι αρχές της Βενετίας προσπαθούν εδώ και χρόνια να καταπολεμήσουν την κακή συμπεριφορά με τη βοήθεια ειδικών ανδρών που περιπολούν τα κανάλια της πόλης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Luigi Brugnaro ζήτησε την επιβολή «10ήμερης φυλάκισης» σε έναν 33χρονο Σκωτσέζο τουρίστα που πιάστηκε να κολυμπά σε ένα κανάλι.

Το 2020, ένας Γάλλος τουρίστας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 150 ευρώ επειδή έκανε κωπηλασία στο Μεγάλο Κανάλι ενώ σε δύο Γερμανίδες έπιβλήθηκε πρόστιμο 250 ευρώ στην καθεμία γιατι έκαναν ηλιοθεραπεια με μπικίνι δίπλα στην εκκλησία Saint-Stay.

Σχετικές δημοσιεύσεις