Γαλλία – Η Ντελφίν Αρνό στο τιμόνι της Dior – Τι αλλάζει στον διάσημο οίκο

Ο Μπερνάρ Αρνό ανέθεσε στην κόρη του Ντελφίν τη διεύθυνση της δεύτερης μεγαλύτερης μάρκας τoυ κολοσσού LVHM, Dior. Η μεγαλύτερη κόρη του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο επιλέχθηκε να διευθύνει μια πολυτελή επωνυμία αξίας 382 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο ενός σχεδίου ανακατατάξεων και διοικητικών αλλαγών.

Ο διορισμός της έρχεται ένα μήνα αφότου ο αδερφός της Aντουάν έγινε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Christian Dior SE. Ο 73χρονος Αρνό είναι ο διευθύνων σύμβουλος, ο πρόεδρος και ο πλειοψηφικός μέτοχος του ομίλου, ο οποίος κατέχει μια σειρά από υψηλού επιπέδου επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι Louis Vuitton, Tiffany, Givenchy, Kering και Moet Hennessy.

Η Ντελφίν Αρνό, η οποία είναι η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton και υπεύθυνη για τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα προϊόντα της, θα αναλάβει τη νέα θέση από την 1η Φεβρουαρίου. Η 47χρονη εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση το 2000 μετά από δύο χρόνια στην εταιρεία συμβούλων διαχείρισης McKinsey και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο London School of Economics. Έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LVMH το 2003, ως η πρώτη γυναίκα και το νεότερο άτομο που υπηρέτησε σε αυτή τη θέση.

«Υπό την ηγεσία της Ντελφίν, η επιθυμία για τα προϊόντα Louis Vuitton προχώρησε σημαντικά, επιτρέποντας στη μάρκα να κάνει τακτικά νέα ρεκόρ πωλήσεων. Οι έντονες γνώσεις της και η ασύγκριτη εμπειρία της θα αποτελέσουν καθοριστικό πλεονέκτημα στην καθοδήγηση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Christian Dior».

Ο διορισμός της σηματοδοτεί μια επιστροφή στη μάρκα για την οποία εργάστηκε για πρώτη φορά η Aρνό το 2001, όταν άρχισε να ασχολείται με τα παπούτσια πριν γίνει αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και συνεργαστεί απευθείας με τον τότε δημιουργικό διευθυντή του Dior, John Galliano.

Της πιστώθηκε ότι ελαχιστοποίησε τις συνέπειες από τις ρατσιστικές και αντισημιτικές ατάκες του Γκαλιάνο σε ένα μπαρ του Παρισιού το 2011 που οδήγησαν στην απόλυσή του και την καταδίκη του για ρατσισμό και αντισημιτισμό.

Η Aρνό είπε ότι δεν ήταν πολύ εκτεθειμένη στη χλιδή της οικογένειας ή στην ακραία περιουσία της ως παιδί, αλλά θυμάται ότι πήρε μια καφέ τσάντα Louis Vuitton Noé στα 18α γενέθλιά της και παρευρέθηκε στο πρώτο πολυτελές πάρτι όταν ήταν 21 ετών. «Θυμάμαι πολύ καλά την τελετή των 100 χρόνων, το 1996. Υπήρχε ένα μεγάλο πάρτι και στην κορυφή της αίθουσας ήταν η Nαόμι Κάμπελ που έφτανε στη σκηνή με μια καμηλοπάρδαλη», είπε στους Financial Times το 2014.

Τον περασμένο μήνα, ο Μπερνάρ Αρνό διόρισε τον γιο του Aντουάν ως διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της Christian Dior SE, της εταιρείας χαρτοφυλακίου που ελέγχει το 41% του κεφαλαίου και το 56% των δικαιωμάτων ψήφου στον όμιλο LVMH.

Και τα πέντε παιδιά του κατέχουν πλέον ανώτερες θέσεις στη γαλλική εταιρεία, ενώ η LVMH άλλαξε πέρυσι το καταστατικό της εταιρείας, επιτρέποντας σε έναν διευθύνοντα σύμβουλο να συνεχίσει να διευθύνει την εταιρεία μέχρι την ηλικία των 80 ετών, έναντι 75 ετών. Ο Μπερνάρ Αρνό ξεπέρασε τον Έλον Μασκ τον περασμένο μήνα και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία 178 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Σχετικές δημοσιεύσεις