Γερμανία – Ο υπουργός Οικονομίας Κρίστιαν Λίντνερ θέλει περισσότερες απελάσεις μεταναστών

Η Γερμανία χρειάζεται να κάνει καλύτερη δουλειά όσον αφορά τον έλεγχο της παράτυπης μετανάστευσης, κρίνει ο υπουργός Οικονομίας Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Πρέπει να απελαύνονται περισσότεροι μετανάστες οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν, τονίζει ο κ. Λίντνερ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο t-online.

Η Γερμανία δεν πράττει αρκετά για να ελέγξει τις ροές μεταναστών, «δεν αποτρέπουμε επαρκώς την παράτυπη μετανάστευση», επιμένει ο υπουργός Οικονομίας και ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), του ενός από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.Remaining Time-0:00FullscreenMute

«Αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι παράτυπη μετανάστευση, που παρότι είναι παράνομη οδηγεί σε μόνιμη παραμονή και κοινωνικά επιδόματα».

Μολαταύτα, για τον κ. Λίντνερ, πρέπει να καταστεί ευκολότερο για τους μετανάστες με προσόντα που θέλουν να πάνε να δουλέψουν στη Γερμανία να το κάνουν, με την αναγνώριση των πτυχίων τους, για παράδειγμα.

Από την άλλη, δηλώνει, είναι σημαντικό το Βερολίνο να δείξει μεγαλύτερη «αποφασιστικότητα» έναντι των παράτυπων μεταναστών.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία το 2022 έφθασε τους 217.774, αυξήθηκε κατά 47% σε ετήσια βάση κι ήταν ο υψηλότερος από οποιαδήποτε χρονιά μετά το 2016, σύμφωνα με δεδομένα της ομοσπονδιακής υπηρεσία μετανάστευσης και ασύλου (BAMF).

Οι περισσότεροι αιτούντες έχουν καταγωγή από τη Συρία (70.976), το Αφγανιστάν (36.358) και την Τουρκία (23.938).

Ωστόσο οι ένα εκατομμύριο και πλέον πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας και υποδέχθηκε η Γερμανία από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 δεν χρειάστηκε να υποβάλουν αιτήσεις για να τους δοθεί άσυλο, τους προσφέρθηκε αυτόματα προσωρινή διεθνής προστασία δυνάμει οδηγίας της ΕΕ.

Το τελευταίο διάστημα δήμοι στη Γερμανία διαμαρτύρονται πως έχουν εξαντληθεί πλέον οι δυνατότητές τους να υποδεχθούν μετανάστες.

Σχετικές δημοσιεύσεις