Γιώργος Καραϊβάζ: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο 30ος ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, απαγόρευσε ακόμα και την πρόσβαση των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών στο δεύτερο όροφο του κτιρίου 9, παρά το γεγονός πως είχαν σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου.

Συνολικά, οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων διήρκησαν έξι ώρες. Επί μία ώρα, οι κατηγορούμενοι βρίσκοταν στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, ενώ στη συνέχεια η διάσκεψη μετά ανακριτή και εισαγγελέα διήρκησε περίπου δυόμιση με τρεις ώρες.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, βάσει ενταλμάτων του ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας. Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης τους αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Μάλιστα, σύμφωνα με την υπεράσπιση τους, αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα», βάσει των οποίων οδηγήθηκαν σύλληψη.

 Στην ανάκριση πηγεσήμερα και η χήρα του δημοσιογράφου συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις