ΓΣΕΕ – Κάλεσμα για νέα 24ωρη απεργία

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας στις 2 Οκτωβρίου 2019 αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).
Το κάλεσμα πραγματοποιήθηκε «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Αναλυτικότερα, το Εργατικό Κέντρο Χανίων αποφάσισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά πλειοψηφία να επανακαθορίσει την ημέρα της απεργίας για τις 2 Οκτωβρίου, «μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να τραβήξει πιο πίσω την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση, συντασσόμενο με το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνα όλων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων εκπροσώπησης εργαζομένων της χώρας, αποφάσισε να κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

«Μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά να το εισαγάγει στη Βουλή των Ελλήνων στο τέλος του μήνα, ώστε να συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ανακοίνωσε ότι επανακοθορίζει τη στάση του και μεταφέρει την προκήρυξη της απεργίας για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, «συντασσόμενο με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειονότητας των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών της χώρας».

Σχετικές δημοσιεύσεις