Σοβαρές συνέπειες στην πορεία του τουρισμού αναμένονται από το λουκέτο του Thomas Cook

Σοβαρές συνέπειες στην πορεία του τουρισμού και κατ’ επέκταση στα έσοδα από τον κλάδο θα έχει για τη Βουλγαρία η κατάρρευση του βρετανικού οργανωτή ταξιδιών “Thomas Cook”, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού της χώρας Νικολίνα Ανγκέλκοβα.
Η “Astral Holidays” είναι η βουλγαρική εταιρεία μέσω της οποίας το “Thomas Cook” έχει παρουσία στη Βουλγαρία. Οι τουρίστες που το “Thomas Cook” φέρνει κάθε καλοκαίρι στη Βουλγαρία κυμαίνονται από 350.000 έως και 450.000 άτομα.  Πέρυσι, τη Βουλγαρία επισκέφθηκαν συνολικά πάνω από 9,2 εκατομμύρια τουρίστες.
Περίπου 2.500 πελάτες του Thomas Cook βρίσκονται στη Βουλγαρία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής πρεσβείας και η κ. Ανγκέλκοβα δήλωσε ότι έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη, μία συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή ιδιοκτητών ξενοδοχείων και ταξιδιωτικών πρακτόρων που συνεργάζονται με το “Thomas Cook”, ούτως ώστε να δοθούν λύσεις.
Οι βρετανικές αρχές έχουν αποστείλει στο υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας ειδικό έντυπο το οποίο θα διατεθεί σε όλα τα 6.000 βουλγαρικά ξενοδοχεία που συνεργάζονται με το “Thomas Cook”, με το οποίο θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν τις οφειλόμενες πληρωμές.
Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Αναλύσεων και Αξιολόγησης Τουρισμού, Ρούμεν Ντραγκάνοφ, τόνισε ότι το λουκέτο του “Thomas Cook” θα πλήξει τον βουλγαρικό τουρισμό, διότι, όπως είπε,  η εταιρεία αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 50% του συνόλου των πτήσεων προς και από τα αεροδρόμια της Βάρνας και του Μπουργκάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις