Δείτε ποιο είναι το «φρούτο των φτωχών» που στην Αγγλία πωλείται 160 λίρες!

Στην Ινδία το θεωρούν «φρούτο των φτωχών» αλλά στην Αγγλία κοστίζει 160 λίρες.

Ένα πανάκριβο βραζιλιάνικο φρούτο έχει γίνει viral στα social media λόγω της υπερβολικά υψηλής τιμής του. Πρόκειται για το jackfruit, το οποίο έγινε viral τις τελευταίες ώρες από ρεπόρτερ του BBC, ο οποίος το εντόπισε σε λαϊκή αγορά της Αγγλίας, με τιμή στις 160 λίρες.

Η τιμή του σόκαρε τους χρήστες του Twitter και πολλοί αστειεύτηκαν λέγοντας ότι θα πήγαιναν στην Βραζιλία για να γίνουν εκατομμυριούχοι, πουλώντας jackfruit. Κι αυτό διότι στη Βραζιλία, ένα φρέσκο jackfruit κοστίζει 81p. Σε άλλες τροπικές χώρες που βγαίνει το συγκεκριμένο φρούτο, τεράστιες ποσότητες μπορεί να σαπίζουν στο δρόμο.

Παρόλα αυτά, η τιμή του μπορεί να ποικίλλει ακόμα και στη Βραζιλία. Όχι όμως σε τέτοιο βαθμό. Σε ορισμένα μέρη μπορεί κάποιος να το βρει ακόμα και δωρεάν, ενώ σε άλλα να είναι αρκετά ακριβό. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει στην Αγγλία όπου λόγω κλίματος δεν μπορεί να ευδοκιμήσει. Για τον λόγο αυτό είναι και πανάκριβο.

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι δύσκολο να μεταφερθεί λόγω του όγκου του, ενώ το ανομοιόμορφο σχήμα του καθιστά δύσκολη και στο να συσκευαστεί. Επίσης, δεν είναι εύκολο για τους καταναλωτές να διαπιστώσουν αν είναι φρέσκο και σε καλή κατάσταση για να φαγωθεί. Παραδόξως στις χώρες που παράγεται, συνήθως δεν εκτιμάται ιδιαίτερα.

Στην Ινδία θεωρείται το «φρούτο των φτωχών». Ωστόσο, στην Αγγλία η τιμή του έχει εκτοξευτεί. Εκτός από τους παραπάνω λόγους, ένας ακόμα είναι η αύξηση του αριθμού των χορτοφάγων και των vegans στο Ηνωμένο Βασίλειο που επιλέγουν φρούτα στη διατροφή τους. Υπολογίζεται ότι οι vegan είναι 3,5 εκατομμύρια στην Αγγλία.

Σχετικές δημοσιεύσεις