«Η ποίηση ταξιδεύει» μέσω αστικών οχημάτων του ΟΑΣΘ

Αφίσες με ποιήματα που αναφέρονται στο 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή θα «ντύσουν» αστικά οχήματα του ΟΑΣΘ, από τα μέσα Μαρτίου, σε διάφορες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Αυτό προέκυψε στο πλαίσιο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης Καλαμαριάς Θάνος Γιαννακός, συντονιστής του προγράμματος «Καλαμαριά 1922 – 2022».

Στη σημερινή τους συνάντηση, οι κ.κ. Σκόδρας και Γιαννακός συμφώνησαν στην υλοποίηση δράσης, με τίτλο «Η ποίηση ταξιδεύει», στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου Καλαμαριάς για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που έχει ως κεντρικό σύνθημα «Μια θάλασσα μνήμες… και γινήκαμε όλοι ένα».

«Ο ΟΑΣΘ, ως μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, θυμάται και τιμά τον ξεριζωμό και τον αγώνα των προσφύγων. Γι’ αυτό και ανταποκρίνεται στο αίτημα του δήμου Καλαμαριάς και συνδράμει στη διατήρηση της μνήμης», σημείωσε ο κ. Σκόδρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννακός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση, θετική ανταπόκριση του ΟΑΣΘ στο αίτημα για συμμετοχή και συνεργασία στο πρόγραμμα «Καλαμαριά 1922 – 2022».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής κίνησης του ΟΑΣΘ Σίμος Παπαδόπουλος και η προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου μάθησης του δήμου Καλαμαριάς Δήμητρα Δάλιου.

Σχετικές δημοσιεύσεις