Δείτε το «παραδεισένιο» ελληνικό νησί που κανείς δεν ξέρει

Τα νησιά της Ελλάδας είναι δεκάδες και όχι μόνο αυτά που ξέρουμε ως μεγάλα και γνωστά. Υπάρχουν κι άλλες μικρές νησίδες οι οποίες δεν είναι γνωστές στους πολλούς. Και έχουν τη δική τους ιστορία. Κάτι τέτοιο ισχύει και με το Εγγλεζονήσι. Ένα παραδεισένιο και μικρό νησάκι της Χαλκίδας με κρυστάλλινα νερά που σε καλούν να βουτήξεις και να νιώσεις ότι είσαι σε έναν εξωτικό προορισμό. Ένα ταξίδι από ψηλά σίγουρα θα σε ταξιδέψει. Και με την πρώτη ευκαιρία μια βόλτα με σκάφος εκεί θα σου μείνει αξέχαστη.

To Eγγλεζονήσι  (το νησί του Άγγλου) είναι ένα μικρό νησάκι περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την Αθήνα. Αν και έχει μερικές μαγευτικές παραλίες, αυτό το νησί έχει μια σκοτεινή ιστορία. Νοικιάστηκε τη δεκαετία του ’30 από τον Peter Tervil, έναν Άγγλο Αρχαιολόγο. Έφτιαξε μια βίλα, που ήταν το μοναδικό κτίριο στο νησί. Το 1941 ο Πέτρος πέθανε στην Αίγυπτο και αργότερα η βίλα ισοπεδώθηκε με αεροπορικό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Μαζί με τη βίλα, οι βομβιστές κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της βλάστησης του νησιού.

Σήμερα, οι παραλίες του, 3 στο σύνολο ευνοούν το ψάρεμα και τις καταδύσεις.Οι λουόμενοι φτάνουν με σκάφη το καλοκαίρι και δίνουν ζωή στο απομονωμένο νησί. Στην κορυφή του ενός εκ των δύο λόφων του νησιού, υπάρχει ο ναός του Αγίου Νικολάου του Νέου. Το νησί γιορτάζει στις 9 Μαΐου, ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού και γεμίζει με επισκέπτες που καταφθάνουν με καΐκια από το μικρό λιμανάκι της Δροσιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις