Διήμερη Καμπάνια Πρόληψης για τον HIV/AIDS

Η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών, σε συνεργασία με το τμήμα παρεμβάσεων HIV/AIDS του ΕΟΔΥ, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ Σερρών), τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ Σερρών) και τους συλλόγους φοιτητών, θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν διήμερη ενημερωτική δράση.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού HIV, τους τρόπους προφύλαξης, τις επικίνδυνες συμπεριφορές, τη διάγνωση, την αντιμετώπιση, την οροθετικότητα καθώς και το τεστ HIV. Παράλληλα το προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών στους εξωτερικούς χώρους των πανεπιστημίων θα υλοποιήσει πρόγραμμα δρόμου (street-work), διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ με την κινητή μονάδα η οποία θα εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο των πανεπιστημίων, θα διενεργεί δωρεάν και ανώνυμους ελέγχους με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για HIV/AIDS, Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C και Σύφιλη, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση σε όποιον-α επιθυμεί.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον ιό HIV/AIDS, η προαγωγή της ασφαλέστερης σεξουαλικής επαφής, η υιοθέτηση υγιέστερων στάσεων και σεξουαλικών συμπεριφορών καθώς και η εξάλειψη της προκατάληψης έναντι στον ιό.

Η δράση είναι ανοιχτή προς όλους-ες και θα πραγματοποιηθεί:

  • Την Πέμπτη 25/5/23 και ώρα 10:00 με 13:00  στο αμφιθέατρο και στον προαύλιο χώρο του ΔΙΠΑΕ (πρώην ΤΕΙ), (Τέρμα Μαγνησίας, Σέρρες)
  • Την Παρασκευή 26/5/23 και ώρα 10:00 με 13:00 στο αμφιθέατρο και στον προαύλιο χώρο του ΤΕΦΑΑ (Αγ. Ιωάννης- Σέρρες).

Σχετικές δημοσιεύσεις