Διόδια Λαγκαδά – Ξεκίνησε η απογευματινή λειτουργία – Διαμαρτύρονται οι οδηγοί

Γλυκά- γλυκά «φέρνουν» τη λειτουργία σε 24ωρη βάση των διοδίων Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η χωροθέτηση των οποίων αποτελεί πραγματικό «έγκλημα».

Μετά την προβληματική «πρεμιέρα» λειτουργίας στις 14 Ιουλίου, με τις ατελείωτες ουρές και τις καθημερινές παρεμβάσεις της τροχαίας για το άνοιγμά τους, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, ακολούθησε η λειτουργία τους μόνο τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, τύπου «night club», όπως εύστοχα παρατήρησε στο πρόσφατο παρελθόν, ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Πλέον, τα διόδια Λαγκαδά ανοίγουν και λειτουργούν από το απόγευμα. Συγκεκριμένα, σήμερα περάσαμε από το σημείο, στις 7:30 το απόγευμα, με τα διόδια να λειτουργούν κανονικά, προκαλώντας ήδη προβλήματα.

Στον αυτοκινητόδρομο, όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, ξαφνικά οι οδηγοί αναγκάζονται να κινηθούν σε λιγότερες λωρίδες, μόνο τρία κουβούκλια υπάρχουν, εκ των οποίων το ένα, το μεσαίο είναι για το e-pass, οπότε επικρατεί μία προσωρινή σύγχυση, οδηγοί αλλάζουν αιφνιδιαστικά λωρίδες, γιατί ο χώρος είναι στενός και ο χώρος του e-pass τους μπερδεύει και τους αποπροσανατολίζει.

Φυσικά, η λειτουργία των διοδίων τόσο προς Σέρρες, όσο και προς Θεσσαλονίκη, «πάνω» στη στροφή και σε ένα δρόμο που παρουσιάζει μεγάλη κίνηση οχημάτων, αλλά και οι οδηγοί αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, μόνο με ένα «έγκλημα» μπορεί να παρομοιαστεί.

«Θα σκοτωθεί κόσμος» δήλωσαν αγανακτισμένοι οδηγοί στο Infonews24, που ζητούν ακόμη και την παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα.

Τόσο η Εγνατία Οδός Α.Ε., όσο και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν «τουμπεκί» και είχαν κλειστά τα… αυτιά στις πολλές και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για την επικινδυνότητα του σημείου.

Τώρα, δε, που ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων ιδιώτης και συγκεκριμένα οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει και μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.

Σχετικές δημοσιεύσεις