Δολοφονία Άλκη – Παρέμβαση εισαγγελέα για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή υλικού -προανακριτικού και ανακριτικού- από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το προηγούμενο 24ωρο στην ΕΛ.ΑΣ., στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χροου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. “Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό”, είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Σχετικές δημοσιεύσεις