Θεοδωρικάκος – Υπάρχει ένας ακόμη ύποπτος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως είναι θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι.

«Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον ”μεγάλο” που διαφεύγει τη σύλληψη. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει ”μικρός” και ”μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί» είπε.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η αστυνομία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και κλείνει παράνομους συνδέσμους- άνδρα χουλιγκανισμού, βιαιοτήτων και εγκληματικότητας. «Έχουν κλείσει ήδη 11 τέτοιοι σύνδεσμοι και σήμερα θα γίνουν 18 επιπλέον έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως η πολιτεία έχει ήδη κινητοποιηθεί και τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για περαιτέρω μέτρα που προβλέπουν αυστηροποίηση των ποινών και εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συστράτευσης και των ίδιων των ομάδων για να εξαλειφθούν φαινόμενα οπαδικής βίας.

Συνελήφθη ο 20χρονος Αλβανός

Στο μεταξύ, στα κρατητήρια της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο εικοσάχρονος υπήκοος Αλβανίας που ήταν καταζητούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. 

Το μεσημέρι της Πέμπτης είχε παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα στην Κορυτσά, όπου δήλωσε την πρόθεση του να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, να δώσει τις εξηγήσεις του στον ανακριτή, και να δικαστεί για τη δολοφονία του 19 χρόνου. 

Μέσω των αστυνομικών συνδέσμων, αλβανικές και ελληνικές αρχές ήρθαν σε συνεννόηση και συμφωνήθηκε ο εικοσάχρονος να μεταβεί μόνος του στην συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής και να παραδοθεί, όπως και έγινε. 

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 10 το πρωί πέρασαν την πόρτα της 7ης ανακρίτριας οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και ο 25χρονος «Αθηναίος», τον οποίο υπέδειξε χθες στην απολογία του ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής ως υπαίτιο της δολοφονίας του Άλκη.

Την Πέμπτη κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους ακόμη τρεις κατηγορούμενοι. Οι κατηγορούμενοι φαίνονται να ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο για τα φονικά χτυπήματα, παραδεχόμενοι ότι συμμετείχαν στο επεισόδιο, μα κανείς δεν ομολογεί ότι τον μαχαίρωσε. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο Άλκης Καμπανός χτυπήθηκε από τουλάχιστον τρία άτομα.

Το email που «ξεκλείδωσε» τις έρευνες

Περίπου 30 ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης έφτασε ένα mail, στο οποίο ο αποστολέας είχε επισυνάψει ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο. 

Στις εικόνες του είχε απαθανατίσει την επίθεση σε βάρος των νεαρών στην περιοχή Χαριλάου. 

Στο συνοδευτικό κείμενο, που υπήρχαν πολλά ορθογραφικά λάθη, ο άγνωστος αποστολέας έγραφε ότι φοβόταν να το παραδώσει και πως το έστειλε, ώστε να βοηθήσει με τον τρόπο του να συλληφθούν οι δολοφόνοι.

Πρόκειται για ένα βίντεο που τραβήχτηκε από πολύ κοντινή απόσταση την ώρα της φονικής επίθεσης.

Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή υλικού

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή υλικού -προανακριτικού και ανακριτικού- από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Το συγκεκριμένο υλικό -κατά πληροφορίες- αφορά τις προανακριτικές καταθέσεις που έδωσαν οι φίλοι του 19χρονου, την απολογία ενώπιον της ανακρίτριας του 23χρονου (πρώτου συλληφθέντα), αλλά και μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξαν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση

Σχετικές δημοσιεύσεις