Δράση εθελοντικού καθαρισμού του δάσους του Σέιχ Σου

Σε δράση εθελοντικού καθαρισμού του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης και το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή μελών εθελοντικών οργανώσεων και στόχο τη θωράκισή του απέναντι στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

«Το δάσος δεν είναι ένας τόπος για να πετάμε μπάζα, αλλά ένας τόπος τον οποίο σεβόμαστε, αγαπάμε και προστατεύουμε, γιατί πρωτίστως αυτός προστατεύει εμάς», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας πως χρέος των πολιτών είναι να το προστατεύουν καθημερινά.

«Μαζί με εθελοντικές ομάδες και πολίτες ήρθαμε να καθαρίσουμε το περιαστικό δάσος από σκουπίδια και μπάζα, που δυστυχώς απορρίπτονται στο σημείο, με σκοπό να προφυλάξουμε το Σέιχ Σου», πρόσθεσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στην Πολιτική Προστασία, Βασίλης Μωυσίδης.

Στη στενή συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με το Πυροσβεστικό Σώμα αναφορικά με την προστασία του δάσους αναφέρθηκε ο συντονιστής επιχειρήσεων του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης.

Σχετικές δημοσιεύσεις