«Δύο στα δύο» για την εθνική γυναικών

«Μια ανάσα» από την πρόκρισή της στην κυρίως προκριματική φάση του EURO 2022 βρίσκεται η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε σήμερα εύκολα της Λετονίας με 34-17, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο της προ-προκριματικής φάσης, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται στο «Φιλίππειο» της Βέροιας, και «ζευγάρωσε» τις νίκες του στη διοργάνωση. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, αλλά και τη νίκη της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης επί της Ιταλίας με 25-22, η «γαλανόλευκη» κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Εάν αύριο η Βοσνία/Ερζεγοβίνη επιβληθεί της ουραγού Λετονίας, η εθνική θα πρέπει να ηττηθεί με διαφορά οκτώ γκολ από την Ιταλία για να αποκλειστεί, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μείνει δεύτερη στην τριπλή ισοβαθμία. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Πάντως, ο προπονητής της εθνικής, Παναγιώτης Μεσσήνης, ο οποίος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριές του, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα «κυνηγήσει» τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι. «Ήταν αναμενόμενες οι εμφανίσεις μας χθες και σήμερα, όπως και οι δυναμικές των αντιπάλων. Έγιναν όπως ακριβώς τα είχαμε υπολογίσει, είχαμε μία ψυχολογική δυσκολία στο άγνωστο της Βοσνίας, την οποία ξεπεράσαμε μετά το 20΄ και δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση της ομάδας με την Λετονία που κάνει μία νέα προσπάθεια. Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες και ξεκουράσαμε αυτές που παίζουν λίγο περισσότερο» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Αύριο παίζουμε με την Ιταλία, δεν με απασχολεί καθόλου το αποτέλεσμα με την Βοσνία. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο χάντμπολ και να κερδίζουμε. Η ομάδα μας δεν θέλουμε ποτέ ξανά να παίξει στον 1ο προκριματικό, θέλουμε να παίζει μόνο με τους καλύτερους».

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 3-6, 5-10, 6-12, 6-16, 8-17 (ημχ), 9-19, 10-20, 12-24, 12-29, 14-31, 17-34

Διαιτητές: Γιόβτσεφ – Γιόντσεφ (Βουλγαρία). Δίλεπτα: 2-4, Πέναλτι: 3/6 – 3/4

ΛΕΤΟΝΙΑ (Σιμπούλσκις): Νταντάλεβα, Νικολάεβα 2, Σαβτσένκο, Σιμπούλσκα 4, Ασάρε 2, Κουκουράνε 3, Σεργκέγεβα, Κόκινα, Τεικμάνε, Ζαχαράνε, Μίνοβα 3, Τζενίτε 3, Κρόλε, Ντανιλένκο.

ΕΛΛΑΔΑ (Μεσσήνης): Μ. Κεπεσίδου, Χατζηπαρασίδου 2, Παναγιωτίδου 3, Ζενέλι 5, Γκάτζιου 4, Ζυγούρα, Μακρή, Βασιλειάδου 4, Ζηνωνίδου 1, Ν. Κεπεσίδου 2, Ανδρίτσου 4, Τσάκαλου 4, Αργυροπούλου 1, Στουγιαννίδου 3, Κωστοπούλου 1, Μάστακα.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
1. Ελλάδα    4
2. Βοσνία    2
3. Ιταλία    2
4. Λετονία   0

Σχετικές δημοσιεύσεις