Ελλάδα – Ισραήλ 14-4 Και τώρα η Ιταλία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Στους “4″ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ προκρίθηκε, για έκτη φορά στην ιστορία της, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στον προημιτελικό απέναντι στο Ισραήλ, επικράτησε με 14-4 και έκλεισε… ραντεβού με την Ιταλία (νίκησε 16-8 την Κροατία), στον ημιτελικό της Τετάρτης (7/9, 21:30).

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς την αρχηγό, Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αγκώνα από το παιχνίδι του Σαββάτου (3/9) με την Κροατία και δίνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμη στον ημιτελικό. Στη θέση της τερματοφύλακα έπαιξε στο α΄ ημίχρονο η Ιωάννα Σταματοπούλου (που μάλιστα απέκρουσε δύο πέναλτι) και στο β΄ ημίχρονο η Ελένη Σωτηρέλη.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-1, 2-0, 4-2
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Τριχά 3, Ξενάκη 3, Σάντα 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη
ΙΣΡΑΗΛ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πέρες, Γιαάκομπι 1, Φάρκας, Μπογκατσένκο 1, Λεβί, Φουτοριάν, Στρούγκο 1, Μπεν Νταβίντ, Μενάκερμαν, Σασόβερ, Χότσμπεργκ 1, Κορντονσκάια, Γκέβα

** Στον άλλο ημιτελικό της Τετάρτης (7/9), θα τεθούν αντιμέτωπες οι νικήτριες των δύο προηγούμενων διοργανώσεων. Η Ολλανδία, που ως τώρα έχει δείξει την καλύτερη εικόνα στο Σπλιτ, συνέτριψε 22-3 τη Γαλλία, ενώ η Ισπανία επιβλήθηκε 15-11 της Ουγγαρίας, στο θεωρητικά πιο ενδιαφέρον ματς της προημιτελικής φάσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις