Εξαρθρώθηκαν έξι πολυμελείς συμμορίες – Ταυτοποιήθηκαν 237 μέλη και έγιναν 50 συλλήψεις

Τα μέλη των συμμοριών διέπρατταν κλοπές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε τουριστικές περιοχές, έκλεβαν οχήματα, διακινούσαν ναρκωτικά και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.

Για την αποδόμηση των συμμοριών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024, ειδική επιχειρησιακή δράση, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 50 άτομα, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διακίνηση ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και όπλα.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ακόμη 187 μέλη, 6 εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας εξ’ αυτών έχει εκδοθεί σε Αρχές της αλλοδαπής.

Προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριών, σχετικά με ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διάπραξη κλοπών και ληστειών και στη διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, από την οποία, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και κατάλληλου εξοπλισμού, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, προέκυψε η ύπαρξη 6 συμμοριών-υποομάδων, τα μέλη των οποίων, λειτουργώντας ως συγκοινωνούντα δοχεία, εμπλέκονται σε:

  • διακίνηση άνω των 16,5 κιλών κάνναβης, 1,5 κιλού κοκαΐνης και έτερων ναρκωτικών, με συνολικά 4.187 συναλλαγές ουσιών,
  • περισσότερες από 480 κλοπές από τουρίστες και πολίτες, εντός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος και 120 κλοπές από το εσωτερικό αυτοκινήτων, διαθέτοντας το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων και
  • διακίνηση περισσότερων από 1.500 παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κάθε εγκληματική υποομάδα είχε ειδικευμένο πεδίο δράσης και συγκεκριμένα δύο υποομάδες δραστηριοποιούνταν στις κλοπές σε Μ.Μ.Μ. και σε τουριστικά μέρη, μια υποομάδα στη διακίνηση ναρκωτικών, μια υποομάδα στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, μια υποομάδα στις κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. ενώ τα μέλη μιας υποομάδας είχαν ρόλο κλεπταποδόχων.

Σχετικές δημοσιεύσεις