Επαναπατρισμός Ελλήνων και Ρώσων πολιτών λόγω πανδημίας

Τις ευχαριστίες της ρωσικής πλευράς για τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών από την Ελλάδα με ειδική πτήση από την Αθήνα με προορισμό τη Μόσχα, εξέφρασε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, ενώ με το ίδιο αεροσκάφος θα επαναπατριστούν από την Μόσχα Έλληνες πολίτες.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η ειδική πτήση Αθήνα – Μόσχα της Aegean, με την οποία, μετά από ευγενική πρόταση της Κυβέρνησης της Ελλάδας, επαναπατρίστηκαν περισσότεροι από 80 Ρώσοι πολίτες, που δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στην πατρίδα πριν τη διακοπή των τακτικών πτήσεων. Πρόκειται για ανθρώπους όχι μόνο από τη Μόσχα, αλλά και από την Αγία Πετρούπολη, το Πσκοφ, άλλες περιφέρεις της Κεντρικής και Βορειοδυτικής Ρωσίας. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και έξι παιδιά, δυο από αυτά με αναπηρία.

Με το ίδιο αεροσκάφος θα επαναπατριστούν από την Μόσχα Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας των ρωσικών και των ελληνικών αρχών επιλύθηκαν γρήγορα όλα τα ζητήματα σχετικά με τη διοργάνωση της πτήσης.

Εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας στην ελληνική πλευρά για την άμεση ανταπόκρισή της στη διευθέτηση όλων των τεχνικών θεμάτων και για τη μεταφορά στη Μόσχα των Ρώσων πολιτών. Είναι ένα παράδειγμα πρακτικής αλληλεγγύης κρατών στις συνθήκες της πανδημίας.

Ευχαριστούμε επίσης τον Έλληνα επιχειρηματία Μπ. Μουζενίδη ο οποίος παραχώρησε πούλμαν για τη μεταφορά 34 Ρώσων πολιτών από τη Βόρεια Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Αθήνας».

Σχετικές δημοσιεύσεις