Εργάτες του ζωολογικού κήπου του Χάρκοβο «σκοτώθηκαν σε αποστολή να ταΐσουν ζώα»

Η Maryna, που εργάζεται σε έναν ζωολογικό κήπο κοντά στην πόλη του Χάρκοβο, λέει ότι δύο από τους συναδέλφους της σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό σε πρόσφατη αποστολή να ταΐσουν τα ζώα εκεί.

Ανέφερε ότι ο οδηγός Andrii, 48 ετών, και ο μηχανικός θέρμανσης Vadym, 27 ετών, δεν κατάφεραν να φτάσουν στο υπόγειο καταφύγιο του ζωολογικού κήπου όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί.

Περιγράφει πόσο σουρεαλιστικοί είναι οι κίνδυνοι που παίρνει τώρα η ομάδα της για να πάει από την πόλη όπου ζει, σε λεωφορεία για να φτάσει στο πάρκο σε ένα χωριό βορειοανατολικά του Χάρκοβο:

«Αισθάνεται σαν παιδικό παιχνίδι: η πρώτη πρόκληση είναι να φτάσεις στο λεωφορείο, μετά να κοιτάξεις πίσω από τους θάμνους, να κινηθείς πίσω από το λεωφορείο, να δεις αν είναι ασφαλές να οδηγείς».

Στο Feldman Ecopark ζουν όλα τα είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων χελώνων, παπαγάλων, καπιμπάρα, καγκουρό, αρκούδων και λύκων.

Προς το παρόν υπάρχει αρκετό φαγητό για τα ζώα, αλλά με σπασμένες αλυσίδες εφοδιασμού, η Maryna φοβάται ότι σύντομα δεν θα έχουν τροφή για φαγητό.

Η καλή είδηση είναι , για την πρόσφατη γέννηση ενός μωρού -γουρουνάκι στο ζωολογικό κήπο.

«Η ζωή θα κερδίσει», λέει.

Σχετικές δημοσιεύσεις