Ερντογάν για Κορσική – «Είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε»

Με ένα βίντεο από το παρελθόν επιχείρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαντήσει στα μηνύματα που εστάλησαν από τη σύνοδο MED7 στην Κορσική.

Στο βίντεο διάρκειας μόνο 10 δευτερολέπτων από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Τούρκος πρόεδρος ακούγεται να λέει απευθυνόμενος στους «λύκους», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «μας συγχωρείτε αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε».

Είχε προηγηθεί το παραλήρημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατηγόρησε την Ελλάδα, τη Γαλλία και την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως χαρακτήρισε την κυπριακή Δημοκρατία, ένας κράτος- μέλος της ΕΕ, για «μονομερείς ενέργειες και την υιοθέτηση μαξιμαλιστικών θέσεων», μέσω των οποίων προσπαθούν να απομονώσουν την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, η Ελλάδα και η Κύπρος «δηλητηριάζουν τις σχέσεις ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιον, οι συμφωνίες τόσο της Αθήνας όσο και της Λευκωσίας με γειτονικές χώρες, όπως με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές που είχε ξεκινήσει την εποχή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε μάλιστα λόγο για «τουρκική μειονότητα στην Θράκη», για νησιά που βρίσκονται στην «λάθος πλευρά» και δεν μπορούν να έχουν την ίδια επήρεια στην οικονομική ζώνη δικαιολογώντας ακόμα και το casus belli της Άγκυρας κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι εάν η Αθήνα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, η Τουρκία θα αποκλειστεί από την ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις