Ευεργετικός για την υγεία του εγκεφάλου ο μεσημεριανός ύπνος 30 λεπτών

Σύμφωνα με έρευνα του University College London, το να βρίσκει κανείς που και που χρόνο για έναν μεσημεριανό ύπνο κάνει καλό στον εγκέφαλο και τον βοηθά να διατηρήσει το μέγεθός του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει το ertnews. Ο εγκέφαλος συρρικνώνεται φυσιολογικά με την ηλικία, όμως η ερευνητική ομάδα έδειξε ότι ο εγκέφαλος όσων […]

Σύμφωνα με έρευνα του University College London, το να βρίσκει κανείς που και που χρόνο για έναν μεσημεριανό ύπνο κάνει καλό στον εγκέφαλο και τον βοηθά να διατηρήσει το μέγεθός του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει το ertnews.

Ο εγκέφαλος συρρικνώνεται φυσιολογικά με την ηλικία, όμως η ερευνητική ομάδα έδειξε ότι ο εγκέφαλος όσων κοιμούνται κατά το μέσο της ημέρας ήταν κατά 15 κυβικά εκατοστά μεγαλύτερος – κάτι που ισοδυναμεί με καθυστέρηση της γήρανσης κατά τρία έως έξι χρόνια. Ωστόσο, οι επιστήμονες συνιστούν να μην ξεπερνά ο μεσημεριανός ύπνος τη μισή ώρα. Παραδέχτηκαν όμως ότι ο ημερήσιος ύπνος είναι δύσκολος σε πολλές καριέρες, με την εργασιακή κουλτούρα να αποδοκιμάζει συχνά την πρακτική αυτή.

«Προτείνουμε ότι όλοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν κάποιο όφελος από τον υπνάκο», είπε η Δρ. Βικτόρια Γκάρφιλντ στο BBC. Η ίδια χαρακτήρισε τα ευρήματα ως «αρκετά νέα και αρκετά συναρπαστικά»

Σχετικές δημοσιεύσεις