ΗΠΑ – Η ομάδα Βάγκνερ έχει χάσει 30.000 άνδρες – Το 90% ήταν πρώην κατάδικοι

Πάνω από 30.000 άνδρες είναι οι απώλειες της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ στην Ουκρανία.

Πάνω από 30.000 άνδρες είναι οι απώλειες της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζουν ότι το 90% των στρατιωτών της Βάγκνερ που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τον Δεκέμβριο ήταν πρώην κατάδικοι, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι η μισθοφορική ομάδα είχε σημειώσει σταδιακά κέρδη μέσα και γύρω από το Μπαχμούτ τις τελευταίες ημέρες, αλλά αυτά χρειάστηκαν πολλούς μήνες για να επιτευχθούν και είχαν ένα «ολέθριο κόστος που δεν είναι βιώσιμο».

«Είναι πιθανό να καταλήξουν να επιτύχουν στο Μπαχμούτ, αλλά αυτό δεν θα αποδειχθεί ότι έχει πραγματική αξία γι’ αυτούς, επειδή δεν έχει πραγματική στρατηγική αξία», είπε, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα διατηρήσουν ισχυρές αμυντικές γραμμές σε όλη την περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Βάγκνερ συνέχισε να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε κατάδικους, οι οποίοι στέλνονται στον πόλεμο χωρίς εκπαίδευση ή εξοπλισμό, παρά τα πρόσφατα σχόλια του ιδρυτή της εταιρείας, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ότι σταμάτησε να στρατολογεί κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Πηγή: Reuters

Σχετικές δημοσιεύσεις