Ηράκλειο – Κατασχέθηκαν χιλιάδες πλαστά προϊόντα και συνελήφθησαν 3 άτομα

Χιλιάδες προϊόντα μαϊμού κατασχέθηκαν στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στο Ηράκλειο, οι οποίες έφεραν και τρεις συλλήψεις ημεδαπών για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη. Εντοπίσθηκαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με πλήρη εξοπλισμό εντύπωσης σημάτων επωνύμων εταιριών και κατασχέθηκαν πάνω από 15.500 είδη απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κ.α.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε. Το κλιμάκιο των αστυνομικών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί. Κατά τη διάρκειά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 15.525 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.

Επιπλέον, σε αποθήκη ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό εντύπωσης σημάτων αποτελούμενο από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή, θερμικές πρέσες εντύπωσης για καπέλα, για ποτήρια, για μπλούζες, τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμένων, απομιμητικά προϊόντα. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με το γεμιστήρα του και φυσίγγια και σε βάρος του σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Σε βάρος των συλληφθέντων ιδιοκτητών καταστημάτων, ηλικίας 55, 49 και 40 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ από το κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 105.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 2.100.995 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Σχετικές δημοσιεύσεις