Ηράκλειο – Μπλακ άουτ στην εφορία – “Νέκρωσαν” τα πάντα στο κτίριο

“Νέκρωσαν” οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Ηρακλείου και ίσως και άλλες δημόσιες υπηρεσίες εδώ και ένα 24ωρο περίπου από τις 11 το πρωί της Πέμπτης με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και των λογιστών που δεν μπορούν ακόμη να εξυπηρετηθούν.

Αιτία η βλάβη στο σύστημα “ΣΥΖΕΥΞΙΣ”, δηλ δεν υπάρχει ίντερνετ και τηλέφωνα, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο απερχόμενος πρόεδρος των Φοροτεχνικών του Ηρακλείου κ.Δημήτρης Χριστοφοράκης.

Παράλληλα έχουν βγει εκτός λειτουργίας και τα τηλέφωνα και όποιος επιχειρήσει να τηλεφωνήσει ακούει στο ακουστικό ότι οι τηλεφωνική γραμμή είναι εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος.

Σε τέτοιες περιπτώσεις εάν κάποιος έπρεπε να μεταβεί στην εφορία για να διεκπεραιώσει υπόθεσή του που δεν θα μπορούσε να γίνει με ηλακτρονικό τρόπο ή αν έληγε κάποια προσθεσμία ή ραντεβού τότε υπάρχει παράταση μέχρι να αποκατασταθεί το σύστημα.

Τι είναι το σύστημα “ΣΥΖΕΥΞΙΣ”

Το έργο “ΣΥΖΕΥΞΙΣ” αποτελεί το Εθνικό Δίκτυο της Δημόσιας Διοίκησης. Tο Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες δικτύου και διακίνησης Φωνής-Εικόνας-Δεδομένων σε φορείς του Ελληνικού Δημοσίου.

Σήμερα 4.500 δημόσιοι φορείς απολαμβάνουν τέτοιες υψηλές υπηρεσίες όπως:

Ευρυζωνική και ασφαλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Internet) και διασφάλιση δικτυακής υποδομής μεγάλης δυναμικότητας (Ευρος πρόσβασης φορέων 2 έως 34 Μbps)

Λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για όλα τα στελέχη και υπαλλήλους των εν λόγω φορέων

Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πληροφοριακά συστήματα μόνο μέσω του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ

Υπηρεσίες φιλοξενίας διαδικτυακών τόπων και εφαρμογών

Υπηρεσίες τηλεφωνίας δωρεάν μεταξύ των φορέων του ΣΥΖΕΥΞΙΣ (onnet) και με μειωμένο κόστος από 40% – 70% για τους φορείς εκτός δικτυού (offnet)

Ασφαλή πρόσβαση στο Internet (Firewalls, antivirus, antispam)

Πρόσβαση στο Διευρωπαικό δίκτυο TESTA

Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης

Υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης

Υπηρεσίες ψηφιακής υπογραφής και κρυπτογράφησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις