Η απαράδεκτη συμπεριφορά εταιριών για είσπραξη ¨πνευματικών¨ δικαιωμάτων εν μέσω πανδημίας


ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ….1 πχ μόνο εταιρία( έχει κι άλλες) ζητά 3000 ευρώ από κάθε επαρχιακό σταθμό για 3 χρόνια ,ενώ από τους σταθμούς Αθήνας και θεσσαλονικης μόνο ποσοστό και όχι και ταρίφα.   2 μέτρα και 2 σταθμά.ΘΑ επέμβει το Υπουργείο Πολιτισμού? Η Δικαιοσύνη? Σέβομαι και θέλω να προσφέρω ένα ποσοστό ΝΑΙ  και σε στιχουργούς και σε δημιουργούς -ερμηνευτές αλλά όχι χωρίς  να συμμετέχω σε όποια απόφαση και κυρίως να  απειλούμαι με δικαστήρια και φυλακίσεις.Σε μια εποχή που οι διαφημίσεις έχουν πέσει κατακόρυφα (και δεν ήμουν και στη λίστα Πέτσα.) Εκτός κι αν μας περνάτε για κορόιδα στην επαρχία..Οι επαρχιακοί σταθμοί είναι περίπου 800. Υπολογίστε τα έσοδα των εταιριών ,που συνήθως τα μοιράζεται μια παρέα όπως γινόταν με την ΑΕΠΙ…Ίσως και κάποιος-κάποιοι και από το Κράτος…(δεν θέλω να το πιστεύω).. ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ των τραγουδιστών ..ΑΚΟΜΗ και όσοι πέθαναν πριν χρόνια ζητάνε….Να ¨φάνε” και οι υπόλοιποι της οικογένειας…

Όλα αυτά  σε ένα ιερό χώρο που είναι χώρος Δημιουργίας  ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και όχι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ..

Επιστολές με διάφορα ποσά  -απαράδεκτοι τρόποι και απειλές με δικαστήρια,από εταιρίες -αυτοί είναι οι τρόποι των ερμηνευτών δημιουργών και στιχουργών και όσων σας εκπροσωπούν ? Θέλετε να φιμώσετε τα ραδιόφωνα στην επαρχία ?

Σέβομαι και θέλω να προσφέρω ένα ποσοστό ΝΑΙ σε στιχουργούς και δημιουργούς -ερμηνευτές αλλά όχι  ,χωρίς να συμμετέχω σε όποια απόφαση και με απειλές απο την όποια ΕΔΕΜ πχ για δικαστήρια και φυλακίσεις..Ντροπή..και για τους ίδιους τους δημιουργούς..Πριν κάποια χρόνια υπήρχε δισκογραφία,ξέρετε γιατί πέθανε ? Διότι οι τιμές των cd ήταν ακριβές αλλά δεν πήραν το μήνυμα ούτε οι εταιρίες ούτε οι τραγουδιστές κλπ ,όταν τους το μεταφέραμε. Έπειτα ήρθε η αντιγραφή των cd απο τους Αφρικανούς και τους υποστηρικτές τους ,που πολλές φορές ήταν οι ίδιοι οι τραγουδιστές,το χρήμα τότε έρεε άφθονο– έλεγαν δεν πειράζει ας ζήσουν και αυτοί…και ? τι έγινε ? Απολύθηκαν χιλιάδες υπάλληλοι από δισκογραφικές εταιρείες, έκλεισαν οι περισσότερες και λίγες πλέον υπολειτουργούν ,αύριο θα κλείσει και το utube που νομίζετε ότι εκεί θα γίνετε κάποιοι γνωστοί γιατί αγοράζετε views..Αύριο δεν θα υπάρχει μουσική πουθενά,ούτε πολιτισμός,μετά ποιον θα απειλείται και θα εκβιάζεται εσείς που εκπροσωπείτε ερμηνευτές δημιουργούς κλπ ?

ΑΝ νομίζετε ότι οι σταθμοί που θα μείνουν εκεί στην πρωτεύουσα θα παίζουν τα τραγούδια σας χωρίς πληρωμή..είστε βαθιά νυχτωμένοι. Ήδη γίνεται ..

Καλλιτέχνης και δημιουργός αληθινός ,είναι αυτός που δεν κοιτάζει πρώτα το πορτοφόλι του αλλά την καρδιά του και οι αποδοχές του είναι η αγάπη του κόσμου, το χειροκρότημα,αυτή είναι η μεγαλύτερη αμοιβή..Είναι αυτός που γεμίζει στάδια και όχι με βρώμικο χρήμα τα χέρια του..

ΥΓ είναι πολλοί οι άξιοι καλλιτέχνες που δεν δέχονται εκπροσώπηση από καμιά εταιρία και ούτε διάφορα δικαιώματα αλλά και πολλοί που δεν γνωρίζουν τις πρακτικές των εκπροσώπων τους.Καλό είναι να μας ρωτήσουν.στην διάθεσή σας..παιδιά της μουσικής..

Σχετικές δημοσιεύσεις