Ανάστατη η Κόρινθος Οι μετανάστες έβαλαν φωτιά σε στρώματα και άρχισαν να πετούν πέτρες video

Ανάστατη η Κόρινθος καθώς ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού, κάλυψε τον ουρανό της πόλης. Οι μετανάστες έβαλαν φωτιά σε στρώματα και άρχισαν να πετούν πέτρες

Τι προκάλεσε τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες (27/3) στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου με μετανάστες που ζουν εντός των δομών να βάζουν φωτιά σε στρώματα και να πετούν πέτρες σε αστυνομικούς και πυροσβέστες; Αιτία για αυτή την εξέγερση ήταν η αυτοκτονία ενός 24χρονου Κούρδου στο κέντρο κράτησης. Ο αυτόχειρας ήταν κρατούμενος επί 16 μήνες στο Κέντρο και περίμενε χθες Σάββατο, να λάβει την απόφαση για την απελευθέρωσή του. Ωστόσο, οι Αρχές του επέδωσαν απόφαση για παράταση της κράτησής του.

To video μέσα από το camp δείχνει την αρχή της έντονης διαμαρτυρίας των μεταναστών την ώρα που το ΕΚΑΒ έρχεται να παραλάβει τη σορό του νεαρού Κούρδου που τερμάτισε τη ζωή του δια απαγχονισμού μέσα στις τουαλέτες του camp.


Στις αποκλειστικές εικόνες του newsit.gr, κατραγράφονται δεκάδες μετανάστες να προσπαθούν να σπάσουν τα προστατευτικά και να φωνάζουν συνθήματα, την ώρα που οι διασώστες έφταναν στο σημείο. Λίγο αργότερα έβαζαν φωτιά σε στρώματα και άρχισαν να πετούν πέτρες προς πάσα κατεύθυνση. Η ένταση κράτησε για περίπου δύο ώρες και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις