Η Επίτροπος Ιβάνοβα εγκαινιάζει διάσκεψη για τη στήριξη της ευρωπαϊκής μουσικής βιομηχανίας

ιβανοβα

Σήμερα, η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα εγκαινίασε μια διάσκεψη με θέμα «Προκλήσεις, ανάγκες και ευκαιρίες του ευρωπαϊκού μουσικού οικοσυστήματος». Η εκδήλωση παρέχει στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη στήριξη, από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της, του κλάδου της μουσικής, καθώς και του μετασχηματισμού του μέσω πολιτικών πρωτοβουλιών, ρυθμιστικών πλαισίων, μηχανισμών χρηματοδότησης και της προώθησης του διαλόγου σε αυτόν τον δυναμικό κλάδο.

Εν μέσω ψηφιοποίησης και αυξημένου ανταγωνισμού από παγκόσμιους παράγοντες, θα εξεταστούν οι ευκαιρίες και τις προκλήσεις του κλάδου ώστε να καταστεί ανταγωνιστικότερος στην παγκόσμια αγορά, επιτρέποντας στα αναδυόμενα ταλέντα να διασχίσουν τα σύνορα και να υπερβούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η πλούσια ευρωπαϊκή προσφορά μουσικής. Τα προς συζήτηση θέματα περιλαμβάνουν τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών συνεχούς ροής και τις αμοιβές που προσφέρουν, τις αναδυόμενες τάσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και την οικονομική σταθερότητα του μουσικού οικοσυστήματος. Στη διάσκεψη θα γίνει επίσης μια επισκόπηση των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων για θέματα όπως η ισότητα των φύλων στον τομέα της μουσικής.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες της Επιτροπής να ενισχύσει τον διάλογο με τον κλάδο της μουσικής, οι οποίες ξεκίνησαν το 2023 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η μουσική κινεί την Ευρώπη» , η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει τον κλάδο να συντονιστεί και να μιλήσει με μία φωνή για θέματα πολιτικής της ΕΕ. Η μονοήμερη υβριδική διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Charlemagne της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και θα μεταδοθεί ζωντανά στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες.

Σχετικές δημοσιεύσεις