Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για την Εκπαίδευση του 2023 θα επικεντρωθεί στην πρόοδο του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης

Η 6η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για την Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 30 Νοεμβρίου 2023. Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα θα συμμετάσχει στη σύνοδο και θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν υπουργοί, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Επιτροπής των Περιφερειών και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, κοινωνικοί εταίροι, καθώς και εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτές και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών απ’ όλη την Ευρώπη. Η φετινή σύνοδος κορυφής επικεντρώνεται στην πρόοδο του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, τον οποίο η Επιτροπή και τα ενδιαφερόμενα μέρη εργάζονται για να θέσουν σε εφαρμογή έως το 2025.

Όπως υπογράμμισε η Επίτροπος κ. Ιβάνοβα«Οικοδομούμε τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης για να αναπτύξουμε γνώσεις, αλλά και για να αποτελέσει θεμέλιο της ευρωπαϊκής ανθεκτικότητας και ευημερίας. Στη σύνοδο κορυφής για την εκπαίδευση, θα κάνουμε απολογισμό των επιτευγμάτων μας και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να γίνει πραγματικότητα ο Ευρωπαϊκός Χώρος Εκπαίδευσης. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η δέσμευση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής καθώς και των επαγγελματιών της εκπαίδευσης για την επίτευξη αυτού του στόχου.»

Η 6η σύνοδος κορυφής για την εκπαίδευση θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία για απολογισμό και συζήτηση νέων ιδεών και πρωτοβουλιών. Αρκετές από τις ομάδες συζήτησης θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το μέλλον του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού, την ευρωπαϊκή αγωγή του πολίτη, την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση στην εκπαίδευση, τις επενδύσεις στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, καθώς και την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα. Επιπλέον, στη σύνοδο κορυφής θα δημοσιευθούν η έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για το 2023 και η ετήσια έκθεση Erasmus+ για το 2022.

Όλες οι συνεδρίες θα είναι διαθέσιμες στην ειδική ιστοσελίδα της εκδήλωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εκπαιδευόμενοι όλων των ηλικιών και βαθμίδων, οι εκπαιδευτές, τα ενδιαφερόμενα μέρη και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για στρατηγικές εκπαίδευσης και κατάρτισης καλούνται να παρακολουθήσουν τις διαδικτυακές συζητήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις