Η Ναόμι Κάμπελ και η Ντέμι Λοβάτο συμμετέχουν στην εκστρατεία – BlueForSudan

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων σε κάθε γωνιά του κόσμου «έβαψαν» τα προφίλ τους μπλε, σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές που έπεσαν νεκροί από στρατιωτικά πυρά στις κινητοποιήσεις στο Σουδάν αυτόν τον μήνα.

Όπως ακριβώς το hashtag «je suis Charlie» προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση μετά το μακελειό στο περιοδικό Charlie Hebdo στη Γαλλία το 2015, τώρα η εκστρατεία TurnTheWorldBlue ή BlueForSudan έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών διασημοτήτων.

Το σούπερ μοντέλο Ναόμι Κάμπελ και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ντέμι Λοβάτο έκαναν «μπλε» τα προφίλ τους, ενώ η καλλονή από τη Βρετανία ανήρτησε μηνύματα για τη βία στο Σουδάν.

«Αυτό που ξεκίνησε ως μια ειρηνική διαμαρτυρία κατέληξε στην απώλεια εκατοντάδων ζωών αθώων… Η κατάσταση στο Σουδάν ξεπερνά το απάνθρωπο» .

«Όσοι συμμετέχουν διαδίδουν το BlueForSudan. Το μπλε χρώμα προήλθε από έναν καλόκαρδο μάρτυρα γνωστό ως Μοχάμεντ Χάσιμ Μάταρ, τον ξάδελφό μου που πέθανε στις 3 Ιουνίου… Το μπλε ήταν το αγαπημένο χρώμα του, το οποίο τώρα αντιπροσωπεύει την ενότητα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις