Θάσος: Κάθε στροφή και μία παραλία!

Ένα νησί με τροπικές παραλίες και σμαραγδένια νερά, ορεινά πανέμορφα χωριά και οικισμούς σε πευκόφυτες ακρογιαλιές. Καλωσορίσατε στη Θάσο, στο πράσινο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου που θα σας συναρπάσει αν αγαπάτε τη φύση, την ιστορία και… την καλοπέραση!

Στη Θάσο θα ευχαριστηθείτε μπάνιο σε ονειρεμένες αμμουδιές και κολπίσκους, δροσερές βόλτες στα ορεινά χωριά με τα υπέροχα σπίτια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και εξαιρετικό φαγητό. Θα θαυμάσετε εκπληκτικά φυσικά τοπία και διάσπαρτα μνημεία που αποκαλύπτουν το μακρινό παρελθόν του νησιού. Θα βρείτε πολλές φιλόξενες Σκάλες, τα επίνεια των χωριών που έχτισαν οι νησιώτες στα βουνά για να προφυλαχθούν από τους πειρατές.

Η ορεινή ενδοχώρα σας περιμένει να την εξερευνήσετε: ελαιώνες, πυκνά δάση, ρεματιές και τρεχούμενα νερά μέχρι την ψηλότερη κορυφή στο βουνό Υψάριο. 

Το νησί προσφέρεται για θαλάσσια σπορ αλλά και για έντονη νυχτερινή ζωή κυρίως στο Λιμένα, τα Λιμενάρια και στον Ποτό. Εδώ θα έχετε και την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, από αξιόλογες παραστάσεις και συναυλίες μέχρι την αναπαράσταση του «Θασίτικου γάμου».

Σχετικές δημοσιεύσεις