Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΘΑΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Όχι..δεν είναι δική μου η επιτυχία. Δεν είναι δικά μου τα εκατοντάδες μηνύματα αγάπης, τα μπράβο, καί τα τόσο υπέροχα λόγια σας. Όλα αυτά ανήκουν στις προηγούμενες γενιές των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το νησιώτικο τραγούδι. Σ αυτούς τους ανθρώπους που τραγουδούσαν νύχτες ολόκληρες για ένα κομμάτι ψωμί να καταφέρουν να ζήσουν τίς οικογένειες τους.Σ’ αυτούς τους ανθρώπους που όταν έγραφαν ένα τραγούδι δεν είχαν σκοπό την εμπορικότητα του…αλλά έκαναν τα πάντα για να βγάλουν πάνω σε λίγους στίχους την ψυχούλα τους και να τη χαρίσουν απλόχερα σε σένα σε μένα σε όλους μας. Σε μένα ανήκει μόνο Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πού κράτησαν την ανωνυμία τους.. δίνοντας μας το στίχο και τη μουσική τους δίχως όνομα και επίθετο γιατί η προσωπική τους προβολή ήταν αδιάφορη μπροστά στο τεράστιο έργο τους!! Νοιώθω τυχερός μα και ευλογημένος πού είχα τέτοιους δασκάλους.Νοιώθω τυχερός που 40 χρόνια υπηρετώ το νησιώτικο τραγούδι, άλλοτε με την εμπορική του μορφή (γιατί δυστυχώς η εποχή απαιτούσε και απαιτεί την εμπορικότητα και πολλές φορές τα απλά επαναλαμβανόμενα ρεφρέν για να μπορέσεις να γίνεις γνωστός μέσα στην τεράστια μουσική βιομηχανία και να επιβιώσεις) και άλλοτε με την ίδια μου την ψυχή πού σε εκατοντάδες τραγούδια έκανα προσωπική κατάθεση όλων των συναισθημάτων μου! Το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ γιά μένα ήταν ένα όνειρο ΖΩΗΣ! Το οτι θα ακουστεί μέσα με βιολί και λαούτο η ΠΑΤΙΝΑΔΑ, Ο ΚΟΤΣΑΤΟΣ, ΤΟ ΣΙΛΥΒΡΙΑΝΟ, ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΤΣΗ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ και τόσες ακόμα ΘΥΜΗΣΕΣ….γιά μένα είναι άπο τις πιό σημαντικές αλλά καί πιό συγκινητικές στιγμές της ζωής μου.

Οι μουσικοί πού συνεργαζόμαστε σ αυτή την παράσταση δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από το μεγάλο μας δάσκαλο ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ (ένας ζωντανός μύθος της Ελληνικής μας παράδοσης) καί στα Λαούτα οι Vagelis Koukoularis και Stelios Manolas!! Στό έντεχνο τραγούδι είναι ένας πραγματικά υπέροχος καλλιτέχνης πού τον αγαπώ καί τον εκτιμω απεριόριστα,με πολύ ψυχούλα και συναισθημα που ακούει στο όνομα Μάκης Ψαραδέλλης!!

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟ; ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ στόν ίδιο χώρο.. στό ίδιο πάλκο τού «ΝΑΟΥ» της μουσικής πού λέγεται ΜΕΓΑΡΟ ΑΘΗΝΩΝ!! Αυτή λοιπόν η βραδυά ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ!! Σε μένα ανήκει μόνο Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ μετά απο 40 χρόνια στο χώρο αυτο!

Με αγάπη.. σεβασμο και Εκτίμηση Ματθαίος Γιαννούλης

Σχετικές δημοσιεύσεις